Реклама / Ads
4| 4680 |15.05.2010 НОВИНИ

14 тона взривове откриха в Стара Загора

.
Голямо количество взривни вещества и боеприпаси са открити в Стара Загора при акция на на ГДБОП и сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 

На 13.05 и 14.2010 г. при акция при ОДМВР – Стара Загора, в складова база в местността “Голеш” – източно от Стара Загора е открито голямо количество взривни вещества и боеприпаси. При извършения оглед е установено, че в склада се съхраняват 15 чувала с 431 кг метателно взривно вещество (артилерийски барут на пръчки) и 159 сандъка, съдържащи 321 броя различен вид артилерийски боеприпаси (артилерийски изстрели, инертни снаряди, осколочно-фугасни снаряни и мини). 74 от боеприпасите съдържат пиротехническа смес, снаряжени са капсулни втулки и/или с взриватели и представляват боеприпаси по смисъла на ЗКВВООБ, а останалите са инертни снаряди – за учебни цели.
Складовата база е наета и ползвана от юридическо лице, със собственик С. Х. на 30 години от Стара Загора. Фирмата не притежава издадени от полицията разрешения за извършване на дейности с взривни вещеста и боеприпаси на на територията, обслужвана от РУ “Полиция” – Стара Загора, както и каквито и да е други разрешителни и лицензи по ЗКВВООБ. В хода на разследването е установено, че боеприпасите са собственост на Държавна агенция “Държавен резерв и военновременни запаси” и са предадени па договор, като негодни на друга фирма, осъществяваща търговска дейност с отпадъци от цветни и черни метали.

За случая е уведомена Районна прокуратура – Стара Загора и е образувано досъдебно производство, по което продължават да протичат процесуални действия. С.Х. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 339, 2 във вр. с ал. 1 от НК и с постановление на Районна прокуратура е задържан за 72 часа. За 72 часа е задържан и съучастникът му - 45-годишният Т. И. от Хасково, който също е с повдигнато обвинение. Предстои да бъде повдигнато обвивение и на третия участник в групата - 39-годишният С.Р. от София, който е задържан за 24 часа. Работата по установяване произхода и начина на придобиване на боеприпасите и кръга от лица, съпричастни към извършеното престъпление продължава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4802 |03.05.2010 Откриха 2 разложени трупа в апартамент . 5| 5735 |23.02.2010 Подхващат Масларова за "златния" ремонт в Стара Загора . 20| 7611 |18.02.2010 М. Андреев: Агенти станаха носители на орден "Стара планина" . 0| 6742 |29.01.2010 Не откриха турски свидетели срещу вдовицата на Самоковеца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads