Реклама / Ads
14| 7563 |20.07.2012 НОВИНИ

14 убити и много ранени на премиерата на "Батман" в Денвър

.
Маскиран мъж застреля 14 души и рани над 50, след като откри стрелба по време на премиерата на новия филм за Батман - "Черният рицар: Възраждане" в Денвър, съобщи Ройтерс, като се позовава на местната радиостанция KOA.
 

Заподозреният е задържан, съобщи Франс прес. Първоначално бе съобщено за 10 убити на място. Четирима от ранените са починали по-късно в болницата, предаде БТА.

Очевидци разказали, че нападателят е носил противогаз и е открил огън в киносалона, разположен в мол в предградието Орора, след което хвърлил бомби със сълзотворен газ. Едно малко дете фатално е било простреляно в упор.

Районът бе отцепен. Проверява се дали някъде не е поставено взривно устройство. Според местната редакция на телевизия Фокс нападението било извършено от двама мъже, носещи противогази и бронирани жилетки.

Един заподозрян е задържан, полицията издирва втория стрелец, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.  Очевидци разказали, че двамата нападатели открили огън в два отделни киносалона, разположени в мол в предградието Орора, и хвърлили бомби със сълзотворен газ.

Местен полицейски шеф обаче съобщил на пресконференция, че нападателят е само един и не е имал съучастник. Претърсва се домът му за експлозиви. На местопроизшествието са пристигнали десетки полицаи, районът е евакуиран, проверява се дали някъде не е поставено взривно устройство.

Световната премиера на филма на режисьора Кристофър Нолан бе на 18 юли. По-късно говорителят на Белия дом съобщи, че президентът Барак Обама е бил информиран за инцидента от своя съветник по въпросите на вътрешната сигурност Джон Бренан, предаде АФП.

„Двамата с Мишел сме шокирани и натъжени от ужасяващия трагичен инцидент в Колорадо. Администрацията ми ще направи всичко, което може, за да подкрепи хората в Аурора в този изключително труден момент. Ние сме решени да гарантираме сигурността на своите граждани, да се погрижим за ранените и да накажем виновните”, се посочва в изявление на Обама.

В момента Барак Обама е в Палм Бийч, Флорида.
Премиерата на филма в България е на 27 юли.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7475 |19.07.2012 Експерт: Атентаторът е бил много подготвен . 25| 11243 |18.07.2012 В терористичния ад - 20 трупа и над 30 ранени . 43| 6946 |06.06.2012 А. Ангелов: Много, много боеприпаси е имало в склада... . 21| 5727 |05.06.2012 Шестима мъже са ранени при експлозиите във военните складове край "Петолъчката"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads