Реклама / Ads
7| 4070 |22.03.2020 НОВИНИ

15 нови случаи на Covid-19 в България, общо 185

.
Новите случаи на коронавирус в България са 15, съобщи шефът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски на редовния си брифинг.
 

Към днешния ден в София има 11 заразени - 8 са потвърдени във ВМА, а 3 в Националната референтна лаборатория. В Карлово има 1 случай, в Бургас - 2 нови случая. Така общият брой на потвърдените случаи към днешна дата у нас са 185, съобщи още началникъ на Военномедицинска академия  на брифинга в 17 часа.

 

От днес Първа база на "Софиямед" и на "Токуда" възстановяват своята работа, стана ясно на брифинга.

 

Сутринта щабът обяви общо досега, че са заразени 174  души.

 


На въпрос дали извънредното положение да бъде продължено, ген. Мутафчийски посочи, че до 12 април ситуацията е динамична. Тогава ще се вземе решение какво ще се случи след това. Сега не може да се отговори на този въпрос.


Въпросът е допускаме ли, че до средата на април ще бъде овладяна епидемията. Ние все още не сме тръгнали - Испания и Италия тръгнаха. Ние все още сме в дъното на изкачването, не е ясно кога ще се изкачим и с каква скорост.


Благодарение на взетите мерки се катерим по този начин, това са казали американски математици, с които работят математиците от БАН.


Когато здравите хора носят маски, те получават фалшиво спокойствие за себе си. Те няма да ги защитят.


Ако на възрастните хора дадем маски и ги изпратим навън, ние ще ги обречем на смърт, посочи още ген. Мутафчийски.


Винаги могат да се вземат по-строги мерки. Ние взимаме такива, за да не изтървем ситуацията, както става на много други места. Когато се оформи щабът, нямахме нито един заразен, усещахме само опасността, отбеляза специалистът.


Няма специалист, който да ни каже как се лекува коронавируса, но използваме добрите практики. В САЩ например прибягват до нашите практики. Няма производител в Европа, който да снабди Италия с нужните маски. Премиерът успя да организира защитни шлемове, костюми, очила и маски за нас. Това се случи за безпрецедентно кратък срок, каза ген. Мутафчийски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4720 |22.03.2020 Поредна авария по новия водопровод за Перник . 11| 4536 |22.03.2020 От оперативния щаб: 171 случая у нас на COVID-19, предлагат забрана на разходките до Витоша . 2| 4423 |21.03.2020 Журналист: Белгия обяви 30 нови смъртни случая, свързани с Covid-19 . 12| 6261 |21.03.2020 ”Алфа рисърч”: Българите са на мнение, че у нас няма да се развие най-лошият сценарий за Covid-19

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads