Чужденците били спипани на 30 май в землището на драгоманското село Грълска падина при опит да преминат в Сърбия. Повдигнати са им обвинения.

Сред оставените за постоянно в ареста има афганистанци, иранци, иракчани и ливанци. Някои от тях нямали документи за самоличност и установени адреси в страната ни. Други пък имали лични номера на чужденци и адресни регистрации в София. Всички категорично заявили намеренията си да не остават на територията на България и да напуснат пределите на страната по незаконен начин, посочват от прокуратурата.

 

Районният съд  в Сливница остави в ареста и каналджия, опитал да изведе от страната турски гражданин. Престъплението било извършено на 28 май на ГКПП-Калотина. Каналджията бил задържан ден по-късно.

 

С постоянна мярка „задържане под стража” е и турчинът, опитал да излезе незаконно през границата ни. Той използвал преправен паспорт, издаден за името на Ангел Диянов Христов. Целта била да заблуди граничен полицай на Калотина.

 

Съдът е оставил в ареста и палестинец от Сирия. Той опитал да влезе през границата на страната. При паспортната проверка представил чужд документ за самоличност. Привлечен е като обвиняем за извършено документно престъпление.