Реклама / Ads
5| 4202 |16.04.2020 НОВИНИ

17 милиона отпуснаха днес за строителството на АМ ”Хемус”. А борбата с COVID-19?

.
Източник: БГНЕС
17 милиона лева са били преведени да строителството на втория участък от АМ “Хемус”. Това стана ясно от изявление на регионалният зам.-министър Николай Нанков. Той беше заедно с премиера Борисов, който направи поредната инспекция с джипа си.
 

17-те милиона лева са за строителството на отсечката Белокопитово-Буховци. Борисов се похвали, че има огромен напредък по строителството на аутобана. По думите му всички на площадката работели “като пчелички”, за да може когато “гадостта” (епидемията от коронавируса, бел.ред) премине, хората “да отидат спокойно на море във Варна”.

 

“Освен това, ще ходят и на Панорамата в Плевен, както и в Габрово, Търново. На всичките ни хубави градове, които имаме по тази магистрала", каза Бойко Борисов.

По всичко личи, че правителството няма намерение да преразгледа средствата, предвидени за инфраструктурни проекти, които да се пренасочат и използват за по-належащите проблеми в страната в лицето на COVID-19. Вчера у нас пристигна и дарение от ОАЕ, което бе тържествено обявено като “15 тона маски, дезинфектанти и прочее предпазни средства”. С тях обаче има и храни, а тяхното количество се оказа доста по-значително от това на предпазните средства, които да влязат в помощ на медиците у нас.

 

България ще бори епидемията от COVID-19 с “хубава питателна храна” под формата на фурми. И с помощта на новопостроени магистрали.

 

Призив на президента още преди седмица бе правителството да преразгледа средствата, предвидени в бюджета за странични проекти тази година. Той призова инвестициите да бъдат пренасочени в помощ на най-застрашените групи хора, като в същото време се намали сумата от до 10 млрд. лв. държавен дълг, който ще плащат следващите поколения.

Борисов обяви тържествено още вчера, че негова цел е да опази хората живи. За всичко останало ще се мисли след това. Как строителството на АМ “Хемус” работи в посока “опазване живота на българите”? Не спада ли изграждането на аутобана към категория “после”?

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4109 |15.04.2020 Над 2 милиона са вече заразените с коронавирус в света . 0| 4010 |15.04.2020 НОИ превежда днес първите компенсации по схемата 60/40 . 20| 6880 |13.04.2020 Първан Симеонов: Премиерът мисли за пандемията днес, а президентът за утрешната ситуация . 4| 4169 |12.04.2020 Днес католиците празнуват Великден /видео на живо от Ватикана/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads