Реклама / Ads
1| 3059 |27.04.2021 НОВИНИ

1759 са новите случаи на коронавирус у нас, чувствителен спад на хоспитализираните

.
Източник: БГНЕС
Двойно повече са излекуваните от новозаразените с коронавирус, но и много починали за изминалите 24 часа. Наблюдава се чувствителен спад на хоспитализираните с COVID-19. Това показват данните от Единния информационен портал.
 

1759 са новите случаи при направени 14 000 теста. 12 на сто от пробите са положителни.

 

194 души са изгубили битката с COVID-19, излекуваните са 4100. Чувствителен спад има при настанените в болница, които намаляват до 7769, 724 от тях са в интензивни отделения.

 

Излекуваните са 4100 души.

 

10 910 са поставените дози ваксина през последното денонощие, показват още данните на Единния информационен портал.

 

Още една ваксина започва да се използва в България - тази на "Янсен". Тя ще се прилага в туристическия бранш и няма да има ограничения за поставянето ѝ.

Ваксината на "Модерна" няма да се използва за момента от личните лекари, защото все още е в много малки количества, но ще бъде достъпна през май.

В "зелените коридори", планирани по празниците, ще предлагат ваксините на "Пфайзер" и "Астра Зенека".

 

Ваксинационните центрове ще работят от 30 април до 9 май в общо 26 ваксинационни пункта в цялата страна. Часовете за ваксинация, запазени в електронната система, няма да важат и трябва да се презапишат.

 

Коронавирусът по света

 

Съединените щати ще споделят с други държави до 60 милиона дози от ваксината против коронавирус на "Астра Зенека", обяви Белият дом. Информацията идва на фона на увеличаващия се натиск върху Вашингтон да предостави част от ваксините, с които разполага, на други страни. Съединените щати имат запас с имунизационни препарати срещу коронавирус, въпреки че някои от ваксините дори все още не са одобрени от федералната Агенция за контрол на храните и лекарствата, посочва BBC.

 

Междувременно американският президент Джо Байдън е разговарял с премиера на Индия Нарендра Моди. Азиатската страна пострада силно от втората вълна на коронавирус и започва да страда и от недостиг на ваксини. Байдън се е ангажирал с това Съединените щати да изпратят на Индия апарати за кислородна терапия, лични предпазни средства и тестове за коронавирус, съобщи вестник "Гардиън". Междувременно Индия ще получи първата пратка от руските ваксини "Спутник V" срещу COVID-19 на 1 май. В страната предпазните маски вече трябва да се носят и вкъщи. Вчера там бяха регистрирани почти 353 хиляди нови случая, а болниците са препълнени и не приемат нови пациенти. Крематориумите работят денонощно. Заради недостига на лекарства и кислород в болниците, цените на медикаментите на черния пазар не спират да растат.

 

Турция влиза в пълен национален локдаун за три седмици. Страната ще бъде затворена до 17 май по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Празникът Шекер байрям е от 12 до 14 май, но рестриктивните мерки ще продължат още 3 дни след това заради тежката епидемиологична ситуация в 80-милионната държава. През това време ресторантите, кафенетата и всички заведения за бързо хранене няма да работят. Училищата ще останат затворени. Търговските вериги ще работят с ограничено работно време. А държавната администрация ще работи дистанционно от вкъщи. Ще бъдат ограничени и пътуванията.

 

Германия пък ще бъде в състояние да предложи ваксина срещу COVID-19 на всички пълнолетни граждани през юни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 2946 |26.04.2021 НСИ: Ръст от 26% на смъртните случаи за година . 9| 3673 |26.04.2021 Димитър Ганев: Новите избори вече са неизбежни, но няма да преобърнат партийната система . 0| 2859 |26.04.2021 400 са новите случаи на коронавирус при направени 5 445 теста . 16| 3444 |25.04.2021 Доц. Гломб: Нямаше грип, защото коронавирусът е по-приспособен към човешкия организъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads