Реклама / Ads
0| 3883 |18.06.2019 НОВИНИ

До 2 месеца ще бъде обявена присъдата на акушерката Емилия Ковачева

.
Емилия Ковачева
До 2 месеца ще стане ясно ще бъде ли потвърдена 18-годишната ефективна присъда на подсъдимата за опит за умишлено убийство на новородено акушерка Емилия Ковачева.
 

От прокуратурата поискаха от Софийския апелативен съд да потвърди наказанието, което Градският съд ѝ определи през 2017 година.  След дълъг процес, делото приключи с тежката присъда, която Ковачева обжалва сега пред Апелативния съд. Нейната адвокатка поиска преквалификация на обвинението, от "опит за убийство",  така че то да бъде нанасяне на средна телесна повреда. Родителите на вече 4-годишното момиченце настояха за максимално тежка присъда, а Ковачева и нейната защита поискаха най-лекото, предвидено от закона, наказание, съобщава БНР.

 

"Казах каквото казах. Не ми се говори. Може ли 40 удара да издържи това бебе - от лявата страна да го ударя, а от дясната да му е счупена главата", заяви Ковачева.

"Незаконни  камери, незаконни действия. Оставете я. Пет години тормоз", допълни баща ѝ.

 

Родителите на бебето, които отново бяха в съдебната зала, заявиха, че очакват най-тежкото наказание, защото според тях е недопустимо едно лице, което е ангажирано да се грижи за децата в болницата, всъщност да поставя детето в ситуация да се борят за живота му.

 

"Никол навърши четири години, а акушерката Емилия Ковачева е все още в къщи. Нормално е да съм бесен, че направи това с Никол. Няма как да ѝ простя затова, което тя направи с Никол. Надяваме се Никол да се оправи във времето. Това е", каза пред журналисти бащата на малкото момиче.

 

Случаят е от април 2015 година, когато, по време на нощното си дежурство, дежурната акушерка Ковачева нанася поредица от удари на детето и то изпада в тежко състояние. Никол е откарана в болница "Токуда", където лекарите успяват да спасят живота ѝ. По време на съдебния процес стана ясно, че три години след инцидента детето е отключило епилепсия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 16033 |18.06.2019 Само във Фрог: Поне шестима се спрягат за бъдещ главен прокурор, вижте кои са те . 3| 4233 |17.06.2019 Роберто Виола: Суперкомпютърът в България, ще бъде най-мощният в Източна Европа . 3| 4191 |17.06.2019 Турция спира да ни дава ток до края на месеца . 3| 4275 |13.06.2019 Седалището на Европейския орган по труда ще бъде в Братислава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads