Реклама / Ads
2| 3349 |02.10.2023 НОВИНИ

20 деца с хранително натравяне, след като яли дюнери

.
20 деца с хранително отравяне са били приети и прегледани в МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово, съобщи управителят на здравното заведение д-р Обрейко Обрейков. Децата, които са на възраст от 1,6 до 12 години, са яли днес по обяд дюнери от частен павилион в село Розино. 
 

Те са дехидратирани и с повръщане. Едно от децата е в по-тежко състояние с по-ясно изразена дехидратация. Няма опасност на живота им.

 

Д-р Обрейков е отстъпил легла от други отделения, за да може 10 от пострадалите пациенти да бъдат настанени в Инфекциозно отделение. След преценка на лекарите останалите 10 деца или ще бъдат откарани в Инфекциозна клиника Пловдив, или ще бъдат изписани на домашно лечение, предаде БНР.

 

Ще бъдат направени изследвания в Националния център по заразни и паразитни болести. Уведомено е РЗИ.

 

Инспекторите на областната дирекция на БАБХ са установили, че в обекта освен дюнери се предлагат и други видове храни, приготвени на място, за които не е подадено уведомление. В хода на проверката не са установени налични готови храни, които да бъдат изследвани в лаборатория. Извършват се проверки на документите за постъпилите в обекта храни и суровини.

 

Инспекторите са взели проби за лабораторен анализ от кухненски повърхности и натривки, в т.ч. от персонала – един готвач, който е и собственик на обекта.

 

Извършват се проверки и при доставчици, зареждали заведението в последните дни, с цел пълна проследимост на храните.

 

В резултат на извършената проверка в обекта, на собственика ще бъде съставен акт за установено административно нарушение, заради неспазване на режима на работа, за който е получил разрешение. Обектът е запечатан и се охранява от полицията.

 

Инспекцията продължава до пълното изясняване на случая.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3438 |02.10.2023 Словашкият външен министър изрази пълна подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Украйна . 4| 4272 |02.10.2023 Кандидати за общински съветници от ГЕРБ: В София идват 2 млн туристи, могат да се увеличат двойно и да носят големи приходи . 10| 4010 |02.10.2023 Чалга версия на химна ”Мила Родино” предизвика вълна от възмущение . 5| 3547 |02.10.2023 Сръбският министър на отбраната: Ако армията получи заповед от Вучич да влезе в Косово, ще го направи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads