Реклама / Ads
0| 2998 |03.03.2022 НОВИНИ

24-те районни председатели на БСП от София поведоха шествието за Трети март

.
Иван Таков и районните председатели на БСП в София поведоха шествието в столицата, с което социалистите, заедно с много патриотични организации, почетоха националния празник Трети март. В честването се включиха всички председатели на районни организации на БСП в София. Членове на Младежката организация на социалистите в столицата, начело с председателя й Габриел Вълков, също се присъединиха към събитието. В тържественото честване на празника се включиха и членове на Кабинета, народни представители и общински съветници.
 

Шествието тръгна от площад "Независимост" пред Президентството. На Паметника на Цар Освободител при Народното събрание бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност. След това шествието се отправи към Паметника на българските опълченци, където бяха почетени героите, платили с животите си за свободата.

 

"За съжаление, стана тенденция политици, които няма какво да предложат, да стъпкват дати - част от достойната ни история като народ. Това е опит да добият публична значимост, въпреки своята несъстоятелност, липса на идеи и визия, коментира Иван Таков, заместник-председател на БСП - София. - Трети март е на първо място почит към българските герои, поискали и жертвали се за свободата и държавата. На този ден почитаме собствения ни стремеж като народ да бъдем независими и достойни".

 

Иван Таков беше категоричен, че случващото се днес в Украйна не бива да хвърля сянка върху миналото. "Ако отречем получената за българското освобождение помощ от Русия, означава да зачеркнем и собствените си герои, добави той. -  Историята ни не е поле за комплекси, а за гордост. Нека да помним героизма на българските опълченци, руските и всички останали воини, принесли в жертва животите си, за да бъдем свободни българи днес. Нека да бъдем единни и признателни. Честит празник!".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9577 |03.03.2022 Магдалена Абаджиева: Да махнем паметника на Вазов пред ”Света София”. Тежко му е да ни гледа! . 0| 3268 |02.03.2022 „Аерофлот” прибира руснаци с полет от София . 0| 3350 |01.03.2022 Русия готви въздушен удар по храма „Света София“ в Киев . 0| 3559 |25.02.2022 Поредна среща на историческата комисия на София и Скопие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads