Реклама / Ads
1| 2262 |18.09.2024 НОВИНИ

35 души ранени при сблъсък на влакове в Прага

.
Източник: pixabay
На 18 септември в чешката столица Прага станал инцидент с два пътнически влака, при който 35 души получили предимно леки наранявания, съобщиха спасителите и железопътните компании.
 

Според информацията, единият влак е преминал на червен светофар и е ударил спрян влак отзад, обясни Душан Гавенда, говорител на компанията за железопътна инфраструктура „Спава Железник“. Полицията съобщи, че единият от машинистите е дал положителна проба за алкохол. Железопътната компания обаче посочва, че другият машинист вероятно носи основната отговорност за инцидента, предаде АФП.

 

Спешната помощ в Прага потвърди, че е предоставила медицинска помощ на 35 пациенти, които са имали предимно леки и средни наранявания. Говорителят Яна Постова поясни, че никой от ранените не е в опасност за живота, въпреки че са били регистрирани натъртвания, драскотини и някои фрактури, включително фрактура на челюстта.

 

Пожарникарите съобщиха, че са евакуирали около 200 души от другия влак, който е бил на мястото на инцидента. Полицията е откарала машиниста, който е дал положителен тест за алкохол, в болница за кръвен тест. Чешките железници, националният оператор на железопътната мрежа, признаха, че техен служител е дал положителен тест за алкохол, но отбелязаха, че вероятно той не е причинил инцидента. Те посочиха, че ще уволнят машиниста, ако кръвният тест потвърди, че е бил в нетрезво състояние. Другият влак е на чешката железопътна компания KZC.

 

Произшествия с влакове не са рядкост в Чехия, страна членка на ЕС с население от 10,9 млн. души. През юни четирима души загинаха, а повече от 20 бяха ранени, когато експресен влак се сблъска челно с товарен влак в град Пардубице, източно от Прага.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2293 |18.09.2024 Стрелба в Москва: 10 ранени при сблъсък близо до офис на Wildberries . 2| 2268 |18.09.2024 Политологът Т. Славев: Този нещастен парламент гони караконджули, вместо да се занимава с проблемите на хората . 3| 2288 |18.09.2024 Пилотите Димитров и Дункин, загинали при катастрофата с учебно-боен самолет, са повишени посмъртно във военно звание . 3| 3245 |18.09.2024 Парламентът прие промени в Закона за туризма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads