Реклама / Ads
0| 2706 |21.04.2023 НОВИНИ

4 млн. къса цигари и 3500 кг тютюн заловиха в Севлиево (ВИДЕО)

.
Източник: БГНЕС
Четири милиона къса незаконно произведени цигари и 3500 кг тютюн са установени при разкриването на нелегална фабрика в Севлиево. Това съобщиха на брифинг представители на прокуратурата и Агенция „Митници“, предаде БТА.
 

„Вчера установихме тежко умишлено престъпление и бяха предприети неотложни следствени действия. Разследването се води от митнически инспектор и под наблюдението на Районна прокуратура – Габрово. Престъплението е квалифицирано според Наказателния кодекс, като за него е предвидено лишаване от свобода за срок от две до осем години“, коментира апелативният прокурор от Велико Търново Таня Недкова.

Тя изтъкна, че действително установените количества тютюневи изделия са в големи количества. Документирани са добрата организация и високотехнологичното оборудване.

 

„На този етап разследването е в начален стадий. Към момента има задържани две лица, те са собственици и съответно ползватели на помещението. Съпричастността им към производството на този етап не е доказана. При проверката, машините са произвеждали цигари. Установени са седем чужди граждани, те са разпитани в качеството на свидетели, те не са задържани. Предстоят огледи и разглеждане на наличните доказателства. Задържаните са местни хора, на средна възраст", съобщи Маруся Димитрова, наблюдаващ прокурор по досъдебното производство.

 

Около 10:40 ч. сутринта на 20 април, служители на Агенция „Митници“ и ДАНС са извършили проверка в производствено помещение в град Севлиево и са установили инфраструктура за производство на тютюневи изделия. Фабриката е притежавала независимо електрозахранване. При проверката са установени близо четири милиона къса цигари и над 3500 кг готов за влагане тютюн, заедно с 35 палета с тютюнев шкарт с бракувани цигари.

 

Щетата за държавата от незаплащане на акциз е 1,5 млн. лева, посочи заместник - директорът на Агенция „Митници“ Пламен Павлов.

 

Многото наличен брак навежда на мисълта, че фабриката работи отскоро.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2746 |18.04.2023 Хванаха 210 кутии цигари в консерви с кучешка храна на ”Калотина” . 1| 2607 |18.04.2023 Заловиха в Стара Загора 48-годишен мним инструктор . 0| 3253 |13.03.2023 Заловиха 37 мигранти на АМ ”Струма”. Хората са били натъпкани един върху друг . 1| 3123 |10.03.2023 Спецакция на МВР срещу купения вот в Севлиево

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads