Реклама / Ads
0| 4651 |01.08.2022 НОВИНИ

В 5 без 10: Опакованата в червено ДКК слага хора до БСП начело на ключов завод за взриватели

.
На изпроводяк вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова реши да смени борда на ключов завод за взриватели в Казанлък. Решението е било взето по време на заседание на ДКК, където също бяха назначени хора, близки до Нинова и БСП.
 

Незабавно са били освободени членовете на Съвета на директорите на "НИТИ" ЕАД - Делян Начев, Стефан Колев и Кристина Цветкова, чийто мандати бяха до 2025 година. Освободените членове на Съвета на директорите не се освобождават от отговорност, се подчертава в протокола от заседанието, съобщават от OFFNews. 

 

За нови членове са избрани Румяна Друмева и Константин Радонов като представители на държавата и Борислав Ангелов като независим член. Друмева става Изпълнителен директор на “НИТИ”. Борислав Ангелов - за председател на директорския съвет, Константин Радонов - за негов зам.-председател.

 

Опакованата в червено ДКК слага хора на БСП в “НИТИ”

 

Оказва се, че смяната на “хората на Кирил Петков” в Държавната консолидационна компания с близки до Корнелия Нинова и БСП кадри не е случайна. На изпроводяк, точно преди да приключи управлението на лидерката на левицата на Министерството на икономиката и в последните й дни като вицепремиер, същата тази ДКК слага кадри на БСП и в “НИТИ”. 

 

Румяна Друмева е председател на Общинския съвет на БСП - Казанлък. 

 

Константин Радонов е син на Емилия Масларова, която също е свързана с БСП.

 

“НИТИ" ЕАД е създаден като институт за разработка на военни изделия през 1962 година, а в момента е водещ иновационен и технологичен център, в който се разработват и произвеждат изделия с военно предназначение. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 73101 |22.07.2022 Министър Заков слага край на голяма несправедливост - без пенсии и заплати в армията . 0| 3773 |08.06.2022 Христо Иванов, ДБ: Това не слага край на агонията. Г-н Трифонов, какво следва за България? . 0| 3447 |08.06.2022 Петков: Готови сме за правителство на малцинството. Василев: Слагаме край на кражбите. Лорер: Ще има управление след днес . 0| 30399 |05.05.2022 „Съдбата на планетата зависи от Путин“: Двата сценария, при които би натиснал „червеното копче“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads