Реклама / Ads
15| 3169 |09.08.2024 НОВИНИ

Новият служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева - коя е тя?

.
Горица Грънчарова-Кожарева Източник: БГНЕС
Заместник-управителят на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева бе назначена за следващия служебен премиер от президента Румен Радев.
 

Коя е тя?

 

Горица Грънчарова – Кожарева е родена на 9 април. Магистър е по специалност „Счетоводство и Контрол“ в Стопанска академия "Д.А. Ценов", Свищов.





През годините е заемала позиции на ръководител Одитно отделение, извършващо финансови одити, одити за съответствие при финансово управление и одити на изпълнението и ръководи работна група за изработване на частта „Одити за съответствие“ на Наръчника за прилагане на международно признатите одитни стандарти и одитна дейност на Сметната палата; член на Консултативния съвет на Сметната палата; главен експрерт в НАП; управител – офис НОИ на СИБАНК АД; зам.-главен счетоводител в Булгаргаз; управител в ТС Банк АД; счетоводител в ДЗИ.

През 2015 г. е избрана от Народното събрание на Република България за Заместник-председател на Сметната палата, където ръководи Одитни дирекции Финансови одити, Одити за съответствие при финансовото управление и Одити на изпълнението, включително на средства от Европейския съюз; Председател е на Комисията по професионална етика към Сметната палата; Координатор на дейността и връзките на Сметната палата с Борда на одиторите за НАТО.

 

Участва в дейността на международни професионални организации на ВОИ и техните работни структури:

 

- Международна организация на върховните одитни институции – ИНТОСАЙ;
- Европейската организация на върховните одитни институции – ЕВРОСАЙ;
- Контактен комитет на ръководителите на ВОИ и на ЕСП.


С решение на Народното събрание от 20 януари 2023 г. е избрана за изпълняващ длъжността председател на Сметната палата.

 

С решение на Народното събрание от 7 юли 2023 г. е определена да изпълнява провомощията на председател на Сметната палата (Цветан Цветков) до избора на нов председател (Димитър Главчев), когато отново заема поста заместник-председател.

 

От 8 април 2024 г. е определена за изпълняващ правомощия на председател на Сметната палата за периода от назначаването на Димитър Главчев за служебен министър-председател до неговото освобождаване.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2246 |09.08.2024 Радев избра новия служебен премиер. Главчев се отказа - не поема поста за втори път . 13| 8598 |09.08.2024 Семен Новиков: В България много обичат руснаците, но се надявам, че повече хора ще обичат и украинците /видео/ . 2| 2182 |09.08.2024 Веселин Стойнев: Радев го сърбят пръстите да слезе на политическата сцена . 10| 2206 |09.08.2024 Шофьор на камион сигнализира: Заплашван е от служители на буферния паркинг край "Дунав мост", камионът му - счупен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads