Реклама / Ads
0| 2951 |04.08.2021 НОВИНИ

50 хил. проверки за кражби на ток проведе ЧЕЗ Разпределение през първото полугодие на 2021г.

.
За първото полугодие на 2021 г. екипите на отдела за борба с кражбите на ток на ЧЕЗ Разпределение са извършили близо 50 000 проверки както по сигнали, така и в зони с повишен разход на електроенергия. Акции срещу незаконни присъединявания към електроразпределителната мрежа и манипулация на електромери вече се провеждат и във вечерните часове, и през почивните дни.
 

Рекордьори в незаконната консумация на електроенергия са областите Монтана и Враца, като най-много кражби са установени в районите на Лом, Бяла Слатина и Козлодуй. При констатиране на нерегламентирано потребление дружеството има право да дотаксува електроенергия за три месеца назад, въпреки че често кражбите са продължавали по-дълго време. Така за първата половина на годината откраднатата и дотаксувана електроенергия възлиза на 13 635 MWh, приблизително равна на цялото потребление за месец юни на гр. Враца и околните села.

 

Сред последните по-мащабни престъпления е установената  през юли дръзка кражба на ток в село Любовище, общ. Сандански. Незаконно присъединение към електроразпределителната мрежа е използвано за захранване на инсталация за отглеждане на марихуана. Екип на ЧЕЗ Разпределение е установил интервенция върху балансовия електромер, чрез който се отчита консумацията на електроенергия на целия район. След като работата на средството за контрол е възстановена в обичайния си режим, са открити и сериозни загуби на електроенергия, проследени до посочения обект. Нагла кражба на ток е установена през изминалата седмица и в казиното в Драгоман. Присъединяването му към трафопост, различен от трафопоста, към който е законно-присъединено, не остана скрито от екипа на ЧЕЗ.

 

Все по-голямата изобретателност на нарушителите и техническите средства, които използват, не възпрепятстват установяването на манипулациите. Няма механизми за кражба на ток, които да не могат да бъдат разкрити чрез все по-бързо развиващите се технологии и оборудването, с които дружеството работи. Освен на частни обекти, ЧЕЗ Разпределение извършва регулярни проверки със специална апаратура на балансовите електромери, които служат за проследяване на консумацията на цели райони и откриване на загубите на електроенергия. Отделът за борба с кражбите на електроенергия продължава проверките за незаконна консумация на ток, включително вечерно време и през почивните дни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3643 |31.07.2021 Зам.-здравният министър предупреди за проверки в още 10-ина болници . 21| 5164 |20.07.2021 Обрат! ИТН ще проведе консултации с формациите, от които очаква подкрепа в НС . 48| 10266 |14.07.2021 Кирил Петков: Говорихме с Николай Василев, но имаме различни виждания. За нас, първо, трябва да се спрат кражбите . 23| 28457 |13.07.2021 Милен Велчев: Едва ли Трифонов си прави илюзия, че може да получи подкрепа, без да се проведе разговор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads