Реклама / Ads
28| 7158 |29.04.2020 НОВИНИ

Ген. Мутафчийски: Може би омръзнахме, смъртността у нас е с 10% по-ниска от предходната година

.
ген.-майор Венцислав Мутафчийски
50 нови болни с коронавирус са установени у нас за денонощие. Трима души са починали, те са възрастни и с придружаващи заболявания. Това стана ясно от шефа на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски.
 

Общо заразените стават 1437 души. От новозаразените 20 човека са настанени в болници. В село Брестовица са открити две фамилии, които са заразени. Те са карантинирани и изолирани. Болестта е тръгнала от хора, които от двете семейства, които са се завърнали от Германия. Има 5-ма нови болни от медицинския персонал. Излекуваните от Ковид-19 вече са  243-ма души. Няма да има масово връщане на ученици в училище. В края на май ще има изпити само за 7 и 12 клас.

 

"Кметът на село Гара Орешец обясни вчера по всички телевизии как болните от дома за стари хора трябва да влязат в болница. Трябва да кажа, че никой не се нуждае от такова нещо", обясни д-р Ангел Кунчев.

 

Мутафчийски разби тезата за очаквания ад: "От три седмици искаме да се промени начина на оповестяване на вестите, свързани с коронавируса. И на нас ни тежи това. Има гласове, че това носи стрес. Вчера един баща на 8 -годишно дете ми писа: "Не може ли да направите един детски брифинг, в който да излъжете малко". Това е много мило, но за съжаление не ни е позволено да правим монипулиране на данните. Цял живот сме поднасяли много неприятни вести на нашите пациенти. Може би им омръзнахме на нашите граждани. Преносителите на лошите вести ги убиват. Може би ще ни убият. Извинявам се, че не винаги вестите са песимистични.

 

Истината е, че в България се наблюдава ниска смъртност. НСИ закъснява с данните. До първата седмица на март смъртността е с 10 процента по-ниска в сравнение с предходна година. Това е неоспорим факт към този момент. Загиналите са с тежки придружаващи заболявания".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 16953 |28.04.2020 Д-р Иван Кокалов: Може да се заразиш от елементарен жест, а не защото нямаш облекло . 3| 5065 |27.04.2020 Софийският университет може да плати до 30 000 лв. заради дупките по фасадата . 13| 5837 |27.04.2020 Красимир Ципов:Може да има oсъдителна присъда по делото за смъртта на Милен Цветков . 5| 5602 |27.04.2020 Имунолог: Може да се създадат антитела срещу коронавируса извън организма и да се инжектират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads