Реклама / Ads
29| 17153 |16.01.2020 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

С 500 млн за язовири да нямаш вода е престъпление. Да си дадеш още 1 млрд – е гениално

.
Преди година правителството даде 500 млн от нашите пари за ремонт на язовири. В тази връзка язовирите се изпразниха/източиха и настана воден режим. Тогава правителството реши да направи мега ВиК и да отпусне 1 милиард. Няма да ви стигне въображението какъв ще е резултатът...
 

В това време жителите на Перник вече освен вода, търсят  и противогази срещу серния диоксид, с който бяха обгазени. Заети с тези дейности не им остава време да протестират. Което доказва, че лозунгът „Всичко за благото на народа“ и голите обещания вършат работа. И не е вярно, че някои тайно щели ще забогатеят от трагедията на хората – явно ще е!  

 

И така: ще си имаме нов държавен мастодонт с милиард наши пари в сметката. Това означава офиси, нови шефски и чиновнически места, секретарки, коли, командировки... Което си е намаляване на безработицата. Освен това ценни партийни кадри ще могат да се влеят в управлението и да дадат своя принос за разцвета на родината. В парламентарната група на ГЕРБ вече се говори, че шеф на новата мега структура щял да стане бившият депутат Делян Добрев. Донякъде това ще компенсира понесените от него терзания около скандала с хасковския „кумгейт“ и напускането на парламента. Ако му мине котка път – заради дружбата с Цв. Цв. – готовност за новия пост имал и Николай Нанков, сегашен заместник на МРРБ и бивш титуляр на същото. И двамата са от кадровата школа на ГЕРБ и са готови по всяко време да се нагърбят с бремето на властта и да услужат на когото трябва.  

 

Разбира се, появиха се и невежи граждани, които твърдят, че национализацията на ВиК дружествата била плод на управленско безсилие и огромна алчност. Освен това с толкова пари можело да се докара вода и от Сахара дори. Намекът е, че отпуснатият милиард наши  пари ще се източи от корумпирани държавници. Няма как да е вярно. Това е отдавна замислен ход, плод на загрижеността на високоморални управници, доказали своята загриженост за нацията. Да, можеше да се докара вода от Сахара, но това щеше да е вид зависимост, а друго е да си имаш собствено ВиК и да си свободен да правиш с него каквото поискаш. Например да печелиш повече отколкото от петролни кладенци, например.

 

Така се управлява държава. Българската държава.

 

Молодец, - би казал Владимир Путин…

Rocket – би допълнил Доналд Тръмп…

Аз съм добре, вие как сте, – би отвърнал нашият.

 

Дамян Григоров

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 15090 |03.07.2019 Фрогоко: 11 лв за вода, 50 за шезлонг - българите злорадстват за пустите бг-плажове . 14| 6574 |01.07.2019 Пенсиите се увеличават със 7 лв., скачат токът и топлата вода . 6| 5673 |03.06.2019 КНСБ поиска намаляване на ДДС за водата . 3| 7085 |08.03.2019 US пpoизвoдитeл нa бaтepии затваря завода си в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads