Реклама / Ads
0| 2567 |15.09.2022 НОВИНИ

7-километрова опашка в Лондон за поклонение пред Елизабет II

.
Източник: БГНЕС
Във Великобритания опашката от опечалени, които се редят, за да влязат в парламентарната зала „Уестминстър“, където е изложен за поклонение ковчегът на кралица Елизабет II, вече достигна 7 километра. В същото време стават известни имена от списъка с поканените гости от чужбина и вече бе изразено недоволство, че в него е включен китайския президент.
 

Опашката стана толкова дълга, че желаещите да се присъединят изпитват сериозни затруднения къде да отидат. Градските власти в столицата реагираха сравнително бързо с актуални насоки къде това може да стане и по какъв начин, ако се ползва транспорт.

 

Проблем има с някои станции на метрото в центъра на Лондон, пише БНР. Метростанция „Грийн парк“, която е близо до Бъкингамския дворец, дори затвори известно време заради претоварване.

 

Крал Чарлз III днес не участва в служби и церемонии. Други членове на кралското семейство обаче имат публични изяви.

 

Дъщерята на покойната кралица принцеса Ан пристигна в Глазгоу, където участва при полагането на венци и  цветя в памет на Елизабет II. Тя провежда също срещи с представители на благотворителни организации, чийто патрон бе кралицата.

 

В графство Норфолк, където е кралската лятна резиденция Сандрингам, пристигнаха Уилям и Кейт - сега принц и принцеса на Уелс, където се срещнаха с много хора, дошли пред портала да оставят цветя. А медиите съобщиха, че пред Сандрингам има „море от цветя“.

 

Вече стават известни все повече имена на държавни глави и официални гости от чужбина, които са поканени за държавното погребение. Списъкът е изключително дълъг и не е изненада, че в него попадат американския президент Джо Байдън или френския президент Еманюел Макрон. Тук ще бъде и българският президент Румен Радев.

 

Включването на китайския държавен глава Си Цзинпин обаче разгневи високопоставени депутати от управляващата Консервативна партия, които поискаха поканата към него да бъде оттеглена, заради несъблюдаването на човешките права в Китай. В списъка няма представители на Русия, Беларус, Мианмар, Сирия, Венецуела и Афганистан.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2637 |14.09.2022 България пак на опашката - сред страните е с най-малка магистрална мрежа . 0| 2695 |13.09.2022 Ковчегът на кралица Елизабет II ще отпътува за Лондон . 0| 2603 |12.09.2022 Крал Чарлз III отива в парламента в Лондон, за да получи съболезнования . 0| 8448 |08.09.2022 Операция “Лондон Бридж”: Какво става, когато кралица Елизабет II почине?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads