Реклама / Ads
0| 2880 |27.06.2022 НОВИНИ

Г-7 обявява още санкции срещу Русия и дългосрочни ангажименти към Украйна

.
Източник: БГНЕС
Г-7 ще обяви още санкции срещу Русия и ще обещае да продължи да подкрепя Украйна, ”докато това е необходимо. Това се казва в изявление на Белия дом в понеделник, цитирано от Ройтерс.
 

Групата на седемте водещи икономики, известна като Г-7, ще се ангажира с нов пакет от координирани действия, насочени към увеличаване на натиска върху Русия във връзка с нейната война в Украйна, докато се финализират плановете си за ограничаване на цената на руския петрол.

 

Лидерите на Г-7 също така ще поемат "безпрецедентен, дългосрочен ангажимент за предоставяне на Украйна на финансова, хуманитарна, военна и дипломатическа подкрепа, колкото е необходимо“, включително навременното предоставяне на модерни оръжия, посочват още от Белия дом.

 

Според Белия дом САЩ ще "изпълняват значителни ангажименти, включително санкции срещу стотици физически и юридически лица" и ще въведат мита върху "стотици руски продукти на стойност милиарди долари". Новите санкции ще бъдат насочени към руското военно производство и вериги на доставки, както и към лицата, отговорни за нарушения на правата на човека, включително военни престъпления, спекулатори и нелегитимни власти.

 

Преди началото на днешното заседание на лидерите на най-големите икономики в света в Бавария ротационният председател - германският канцлер Олаф Шолц, заяви:

 

"Вземаме тежки решения и ще помогнем на Украйна с всичко възможно, но същевременно ще избегнем конфликт между Русия и НАТО. Сега е важно да бъдем твърди и да отговаряме на нуждите на времената, в които живеем".

 

Украинският президент Володимир Зеленски се присъедини към разговорите чрез видеовръзка и поиска системи за противовъздушна отбрана, помощ за износа на зърно, още санкции срещу Русия и помощ във възстановяването на страна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2928 |27.06.2022 ”Блумбърг”: За първи път от 1918 г. Русия е във фалит по външния дълг . 0| 3118 |27.06.2022 Путин ще напусне Русия за първи път след старта на войната в Украйна . 0| 7310 |27.06.2022 Бойко Ноев: Вдигаме само лозунги, че Русия ни е виновна. Безхаберието в областта на националната сигурност е колективно! . 0| 2882 |26.06.2022 Г-7 налага санкции на руското злато заради войната в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads