Реклама / Ads
21| 3392 |15.05.2024 НОВИНИ

71- годишен писател е гръмнал Фицо с думите: Робо, ела тук!

.
Убиецът е задържан
Нападателят, който простреля Робърт Фицо, е 71-годишен пенсионер на име Юрай Ч. от град Левице. Мотивите му са неизвестни. Според някои словашки медии става дума за словашкия писател Юрай Чинтула. Освен основната си дейност, той е бил активист на либералната партия "Прогресивна Словакия". Преди опита за убийство той е извикал на премиера: "Робо, ела тук" - и е открил огън.
 

Оръжието, с което е извършено престъплението е законно притежавано.

 

Състоянието на премиера на Словакия Роберт Фицо, срещу когото днес бе извършено покушение, е тежко. Той е ранен в корема и ръката. Откаран е с хеликоптер в болница в Банска Бистрица, защото според лекарите състоянието му не позволява транспортиране до столицата Братислава - много е далече. Предстои да му бъде направена операция, съобщават местните медии.

 


Словашкият премиер Роберт Фицо е "между живота и смъртта", след като е бил прострелян "няколко пъти", заяви правителството на централноевропейската държава в официалната му страница във "Фейсбук", цитирано от Франс прес.

 

"В момента го превозват с хеликоптер до Банска Бистрица, той се намира между живота и смъртта", се казва в изявление на правителството, което определя нападението срещу премиера като "опит за убийство".


На страницата на 59-годишния политик във Facebook се появи публикация, която гласи:


Срещу Роберт Фицо днес бе извършен атентат след заседание на правителството в град Хандлова, когато е отишъл при малка група поддръжници, с които да се ръкува. Ранен е на няколко места и в момента е с опасност за живота. В момента той се транспортира с хеликоптер до Банска Бистрица, тъй като транспортирането му до Братислава би отнело твърде много време поради необходимостта от спешна операция. Всичко ще се реши през следващите няколко часа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2898 |15.05.2024 Излезе алкохолната проба на шофьора от катастрофата с мощен джип в Пловдив . 3| 2598 |15.05.2024 "Насилието не трябва да се превръща в норма". И Зеленски осъди стрелбата срещу Фицо . 9| 3377 |15.05.2024 Керемедчиев: Стигна се до атентат, защото Фицо нагнети емоциите до червено . 10| 8462 |15.05.2024 Надеждите са до ноември да получим сертификация от САЩ, че можем да приемем F-16 на „Граф Игнатиево“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads