Реклама / Ads
6| 4028 |17.05.2019 НОВИНИ

738 министри, депутати и кметове не са декларирали доходи и имоти

.
Източник: БГНЕС
При 738 лица, сред които министри, депутати и кметове, има доклади за несъответствие с имотно състояние и доходи, съобщи Антикорупционната комисия.
 

Проверката е извършена по отношение на:

5 116 задължени лица, с ежегодна декларация;

3 568 задължени лица, с встъпителна декларация за имущество и интереси;

400 задължени лица, с финална декларация за имущество и интереси.

 

Проверката на имуществените декларации обхваща освен задължените лица, техните съпруг а, лицето, с което се намират във фактическо съжителство на съпружески начала, и ненавършилите пълнолетие деца.

 

В съответствие с разпоредбите на ЗПКОНПИ, освен проверка на имотното състояние, се извърши проверка и на интересите, изпълнена за всички лица, подали встъпителни декларации, което е ново изискване на закона.

 

В хода на проверката, Комисията установи несъответствия за лица, заемащи висши публични длъжности от всички категории от обхвата на закона: министри; народни представители; кметове, председатели на общински съвети и главни архитекти на общини; изпълнителни директори и управители на болнични заведения; ректори на университети; лица, упълномощени по реда на Закона за обществените поръчки за провеждане на процедурите и сключване на договорите; ръководители на бюджетни организации, които изпълняват функции на органи за финансово управление и контрол на средства от Европейските фондове и програми; началници на митнически пунктове; директори на държавни горски и ловни стопанства; председатели и заместник - председатели на държавни агенции и комисии и други.


За общо 738 задължени по закона лица проверката приключи с доклад за несъответствие.

 

Докладите съдържат данни за недекларирани притежавани и придобити:

дялови участия;

доходи от трудови правоотношения;

парични средства по банкови влогове и банкови сметки;

дадени обезпечения в размер на милиони лева/евро;

притежавани имоти;

участия в органи на управление или контрол на търговски дружества, на юридически лица с нестопанска цел и извършване на дейност като едноличен търговец.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3906 |07.05.2019 Депутатите ще гласуват промени в Закона за държавната собственост . 1| 4468 |03.05.2019 МЕНСА кани на тест за интелигентност кандидатите за евродепутати . 3| 4771 |27.04.2019 Над 13 000 лева ще е заплатата на новите евродепутати . 3| 4100 |26.04.2019 Официално започва предизборната кампания за депутати в ЕП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads