Реклама / Ads
11| 5419 |08.11.2013 НОВИНИ

За 880 евро работела малтретираната нашенка в Италия

.
36-годишната Даниела от България, която била малтретирана от италианска господарка, е работила за 880 евро на месец по 14 часа на ден. От тези пари шефката ѝ е удържала 130 евро, тъй като според психоложката Даниела не ги е заслужила, съобщава сайтът "Български новини".
 

След непрестанния средновековен тормоз, Даниела се е престрашила и се е обърнала за помощ към въпросното предаване, от където е получила камера, с която е записвала изтезанията си. Даниела е била наричана проститутка, била е наказвана, че не е мила чиниите на кучетата със сапун.

Бита е, доказателство за което са синините по тялото на младата жена. На въпроса на журналист, защо е търпяла, а не е избягала, Даниела отговорила, че тези 880 евро били животоспасяващи за нея. Но вместо тази сума тя е получила 750 евро.

След цял месец мъчения, Даниела не издържа и напуска работа. Сега от предаването Le Ieneса, което излъчило историята, предоставили мейл, за да помогнат и намерят работа на българката. Социалните мрежи на българите в Италия, настръхнаха след репортажа.

"Вие знаете ли, че посолството на България в Рим не прави НИЩО по въпроса! Ако беше дори рускиня, посолството им щеше да направи такава патардия...знаете ли, че приемната за българи се намира в мазе...знаете ли, колко са „учтиви" със сънародниците си...знаете ли, че за подновяване само на лична карта се чакат два безсмислени месеца...знаете ли, че българите в Италия се надяват да нямат проблеми, за да не ги посещават и да търпят грубостите им....сигурна съм, че не знаете много неща, които трябва да знаем", са част от коментарите, публикувани в групата Българи в Италия.

Дали ще бъде повдигнато обвинение срещу работодателката за тормоз върху българката, все още не се знае. Ако България не се намеси, случая ще бъде покрит и българите ще продължават да бъдат малтретирани бели роби, пишат сънародниците ни, които апелират за незабавна намеса на българската държава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5198 |01.11.2013 Еврокомисар и президент си свериха часовниците за бежанците . 1| 5236 |01.11.2013 Андреа Бочели даде рамо на София за културна столица на Европа . 17| 5805 |30.10.2013 Доклад на ООН: Българите се топят най-бързо в Европа . 105| 12343 |30.10.2013 Гръцка банка: Плевнелиев лъже, платил е кеш 700 000 евро за палата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads