Реклама / Ads
14| 12200 |17.11.2023 НОВИНИ

90-те ли сме? Полицаи тарашат столично заведение, налагат мирни хора около протеста /видео/

.
За полицейски произвол срещу мирни граждани в столично заведение, съобщиха от Сдружението на заведенията в България. Според информацията, събитията са се случили вчера по време на протеста на футболни фенове срещу ръководството на БФС.
 

Протестът вчера ескалира, като десетки полицаи и протестиращи бяха ранени. Появиха се и кадри на полицейско насилие.

 

"По първоначална информация има и пострадали унгарски фенове", посочват от Сдружението на заведенията в България.

 

"Кой ще поеме отговорност?", питат ресторантьорите.

 

Сдружението разпространи и кадри. Въпросните кадри вече обикалят социалните мрежи от вчера вечерта. Бяха заснети от адв. Петромир Кънчев от Инициатива "Правосъдие за всеки", който излъчваше на живо от протестите. ФрогНюз публикувахме същия стрийм още вчера - гледайте тук. 

 

 

"Потресаващите кадри за скандалното поведение на анонимни полицаи в частното заведение Бар 75 до Спортната палата, където унгарци и българи гледат мача по телевизията", пише за случката журналистът Иво Божков. 

 

"Днес в продължение на повече от два часа излъчвах на живо протеста срещу БФС. Ето какво засне телефона ми, а вие ми кажете нужно ли бе това полицейско насилие срещу гледащи мача българи и унгарци. Гледайте и пращайте на МВР с тези въпроси. Благодаря на Никола Костов, който е изрязал тази част, която още не мога да повярвам, че бях свидетел", пише от своя страна адв. Кънчев, който заснема кадрите.

 

Никола Костов пък посочва: "Да влезеш в заведение и да го опустошиш, докато хората гледат мача.Да налагаш с палка клиенти на заведението (при това хората бяха и с вдигнати ръце от страх), питащи: "Чакаййй, защо ме биеш". 

 

Костов препубликува и следното видео със скандално поведение на служители на МВР:

 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 2742 |17.11.2023 ISW: Украйна вижда опасност за сигурността на АЕЦ "Запорожие", която в момента е под руска окупация . 1| 2827 |17.11.2023 Нетаняху: Хамас прави всичко възможно цивилните в Газа да поемат удара . 4| 2840 |17.11.2023 Бивш зам.-министър: Полицията беше заложник на интересите на БФС . 0| 7050 |17.11.2023 20 години чернодробна хирургия във ВМА и 97 трансплантации зад гърба. Проф. Никола Владов за ФрогНюз

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads