Реклама / Ads
10| 3072 |17.11.2023 НОВИНИ

А вчера вътрешният министър не очакваше ескалации. Кой ли филм е гледал?

.
Калин Стоянов Източник: БГНЕС
"Чак провокации не очакваме. Разговаряли сме с част от ръководителите на футболните фенове. Мисля, че няма да се стигне до ескалация на напрежението. Все пак сме взели необходимите мерки“. Това заяви вчера министърът на вътрешните работи Калин Стоянов относно протеста на футболни фенове срещу ръководството на БФС. А след това Стоянов отиде на кино...
 

Снощи в София имаше пламъци, горя микробус на столичните полицаи. Футболни запалянковци от всички клубове поискаха оставката на Боби Михайлов и останалите в БФС заради скандалното управление на любимия спорт през последните 18 години. 

 

Чашата преля заради решението на БФС да премести мача между България и Унгария от София в Пловдив заради намеренията на агитките да протестират от трибуните. БФС се опита да си измие ръцете и със СДВР, които отрекоха да са казвали, че мачът не може да се проведе с публика и ще има проблеми при неговото охраняване. Топката беше прехвърлена и на УЕФА. ФрогНюз вече писа, че не е съвсем ясно дали именно БФС не са инициирали преместването на мача с подвеждаща информация към Съюза на европейските футболни асоциации.

 

По улиците на София видяхме водно оръдие, видехме пламъци, запалени контейнери, бутилки, побоища от полицаите над протестиращите. Полицаи нахлуха в столично заведение, където тарашиха нищо неподозиращи хора и какво ли още не.

 

В същото време вчера министърът на вътрешните работи не очакваше ескалация на напрежението. Нищо, че по-рано днес от СДВР съобщиха, че са имали информация, че се подготвят провокативни действия, "с оглед дискредитиране на управлението на БФС".

 

Калин Стоянов обаче не видя провокации и напрежение и вместо да иде на редовно заседание на Министерския съвет, отиде на кино. Във вечер на протест, който предварително се очакваше да бъде голям и потенциално да има ескалации. 

 

За кинопреживяванията на министъра се разбра от министър-председателят акад. Николай Денков, който определи решението на министъра като "доста смущаващо".

 

"По това време имахме заседание на Министерския съвет, на което той беше заместен от заместника си Темелакиев. В един момент трябваше да му кажа да отиде и да си върши работата. Очевидно имаше проблем в координацията", посочи премиерът. 

 

По-рано днес ПП-ДБ поискаха оставката на Стоянов.

 

"Той трябва да понесе отговорност за случилото се снощи. Това беше недопустимо", посочи Кирил Петков. 

 

Относно исканията за оставката на Калин Стоянов, министър-председателят коментира, че въпросът ще бъде обсъден с вицепремиера Мария Габриел.

 

Извън ескалациите на терен по време на протеста между протестиращи и полиция, както и по линия обществен ред, видяхме и голям политически скандал. 

 

Нещата придобиха и международен характер, когато събитията бяха отразени в информационни агенции като “Ройтерс” и “Асошиейтед прес”, видеа циркулират в социалните мрежи, за безредиците четем в медии като “The Independent”, “Barrons”, “Euractiv”. .

 

След всичко това, можем само да кажем, че Калин Стоянов вчера не очакваше напрежение. И остава да го попитаме кой филм е гледал.

 

ФрогНюз

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2561 |17.11.2023 Жертва и ранени при взрив в университет в Ереван . 7| 3050 |17.11.2023 Съдът се разпореди по делото за кметския пост в София - отварят чувалите с разписки . 1| 2704 |17.11.2023 Глоби за милиони от КЕВР: Дружества манипулирали енергийния пазар . 8| 10687 |17.11.2023 Адв. Петромир Кънчев за ФрогНюз: След снощи трябва да има оставки. Не знам какво трябва да се случи, за да си тръгне БФС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads