Реклама / Ads
15| 3049 |22.11.2023 НОВИНИ

Столични полицаи протестират. Защитават министъра и пострадалите си колеги

.
Столични полицаи се събраха на демонстрация пред парламента. Това стана в обедната почивка на униформените. Служителите на МВР протестират в подкрепа на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и пострадалите им на протеста срещу БФС колеги.
 

Полицаите обясниха, че са пред Народното събрание, за да изразят подкрепа към пострадалите им колеги при протеста миналия четвъртък в София. Твърдят, че протестът им е спонтанен.

 

На 16 ноември футболни фенове протестираха с искане оставка на ръководството на Българския футболен съюз (БФС).

 

По-късно днес в парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред се очаква изслушване на министъра на вътрешните работи, на главния секретар на МВР, на заместник-главния секретар на МВР, директора на главна дирекция "Национална полиция", директора на СДВР, директора на главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ и директора на дирекция "Инспекторат" във връзка с осъществената охранителна дейност на протеста срещу ръководството на БФС, проведен на 16 ноември 2023 г.

 

Във вечерта на 16 ноември стотици футболни фенове от всички цветове се събраха при засилено полицейско присъствие в района на стадион “Васил Левски”, за да поискат оставката на Борислав Михайлов и ръководството на Българския футболен съюз. Стигна се до силни сблъсъци. Задържаните бяха десетки. Има и пострадали както протестиращи, така и полицаи, като разказите за брутално полицейско насилие продължават да валят.

 

Какво се случи - четете тук.

 

След протестите, Михайлов обаче не подаде оставка. Същото се отнася и за министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, дори и след като това бе поискано пряко от ПП-ДБ, критики имаше и от премиера акад. Денков.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 12541 |22.11.2023 Манол Глишев: Радев ли? Кое беше това лице? . 8| 2727 |22.11.2023 Корнелия Нинова: Кириле, Христо, докога ще ви употребяват като салфетки? . 44| 9517 |22.11.2023 Акад. Денков в Брюксел: България е обект на руски апетити. Тайните служби на Путин разделят обществото /видео/ . 7| 11840 |22.11.2023 Войната в Народния театър продължава на няколко фронта - от съда през изпълнителната власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads