Реклама / Ads
31| 3533 |17.11.2023 НОВИНИ

Борислав Михайлов: Днес оставка няма да подам

.
Въпреки множество призиви - и от фенове, и от футболисти, и от политически представители, Борислав Михайлов заяви - днес няма да подаде оставка като шеф на Българския футболен съюз. 
 

Той направи изявлението, след като приключи изслушването му в Комисията за противодействие на корупцията (КПКОНПИ) в София, където бе привикан, след като прокуратурата обяви, че започва проверка в БФС.

 

По разпореждане на изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов Софийска градска прокуратура започва проверка на дейността на президента и ръководството на БФС. Обвинението се е самосезирало във връзка с множество публикации в медиите, съдържащи информация за допуснати нарушения и/или престъпления от различен характер - разходване на публичен ресурс, „черно тото“ и други, от страна на ръководството на Българския футболен съюз, в това число и от президента на федерацията Боби Михайлов. Работата по проверката е възложена на Софийска градска прокуратура (СГП), която предстои да изясни факти и обстоятелства, свързани с дейността на футболната федерация в последните години. В хода на проверката предстои да се изиска информация от различни държавни институции – Министерство на младежта и спорта, НАП и др.

 

"Днес оставка няма да подам. Ще получите отговори на всички въпроси другата седмица. Имаме колективен орган, който ще съберем и на който аз ще кажа какво ще направя. Там ще получите отговори на всички въпроси, включително и финансови за дейността на БФС", заяви Михайлов.

 

Той допълни, че не чувства вина за случилото се вчера, защото УЕФА е организатор на двубоя и е преценила, че той трябва да е без публика.

 

Коментарът на Борислав Михайлов не е изненада. Още вчера представители на Българския футболен съюз не изглеждаха притеснени нито от протестите срещу тях, нито от ескалациите, които подпалиха центъра на София. Масово възмущение предизвикаха реакциите на Българския футболен съюз след мача снощи. На излизане от стадиона някогашните футболни легенди като Йордан Лечков, Емил Костадинов и Борислав Попов бяха или арогантни, или вулгарни, или оглушително мълчаливи.  Какво казаха на излизане от Стадион “Васил Левски” четете тук.

 

Какво се случи снощи?

 

Футболни запалянковци от всички клубове поискаха оставката на Боби Михайлов и останалите в БФС заради скандалното управление на любимия спорт през последните 18 години. 

 

Чашата преля заради решението на БФС да премести мача между България и Унгария от София в Пловдив заради намеренията на агитките да протестират от трибуните. БФС се опита да си измие ръцете и със СДВР, които отрекоха да са казвали, че мачът не може да се проведе с публика и ще има проблеми при неговото охраняване. Топката беше прехвърлена и на УЕФА. ФрогНюз вече писа, че не е съвсем ясно дали именно БФС не са инициирали преместването на мача с подвеждаща информация към Съюза на европейските футболни асоциации. От УЕФА отказаха да коментират, а в статия на агенция “Асошиейтед прес” от снощи четем: 

 

“Опасявайки се от нови безредици срещу ръководството му, миналата седмица Борислав Михайлов поиска от УЕФА, ръководния орган на европейския футбол, да нареди мачът да се играе при закрити врати поради изключителни обстоятелства. Феновете казаха, че ходът на съюза е "безпрецедентен“, тъй като няма друг случай в историята на футбола, когато футболен съюз доброволно е поискал да бъде домакин на футболен мач без фенове”.

 

Протестът обаче се състоя. Градусът на напрежението се покачи допълнително, след като полицията се опита да разпръсне запалянковците с водни оръдия. От агитките хвърчаха пластмасови и стъклени бутилки, мятаха се бомбички. Беше подпален и бус. В сърцето на София са причинени сериозни материални щети. Появиха се съобщения за сериозно пострадали хора. Задържаните са десетки. 

 

ФрогНюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4380 |17.11.2023 Директорът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов е напуснал поста си . 1| 2606 |17.11.2023 Иван Таков: София не може да е залог за уреждане на отношенията в Сглобката на национално ниво . 6| 2682 |17.11.2023 Столичната община съди организаторите на протеста срещу БФС . 1| 2587 |17.11.2023 На фона на натиска от САЩ за доставки на гориво в Газа: Нетаняху свиква кабинета по сигурността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads