Реклама / Ads
14| 11094 |16.11.2023 НОВИНИ

Оглушително мълчание и наглост от БФС след протеста на феновете и мача с Унгария. Емил Костадинов размаха среден пръст

.
Нито за мача, нито за протестите. С оглушително мълчание  реши да дари журналистите Борислав Попов от Българския футболен съюз след края на мача между България и Унгария. Попов не каза и дума - нито дали БФС чувства вина за случилото се, нито дали вижда аргументи някой от ръководството да подаде оставка.
 

Докато националите на двете държави се изправиха едни срещу други на стадион “Васил Левски” отвън яростни протести срещу ръководството на БФС доведоха до ескалация и ранени. 14 души, сред които и полицаи, пострадаха при сблъсъците. По време на протестите се стигна до ескалация - полицията разпръсна протестиращите с водни оръдия, а демонстрантите подпалиха бус, хвърляха бомбички и ракети, ятаха камъни. Причинени са сериозни материални щети.

 

Малко след Попов Емил Костадинов направи остри коментари и обвини журналистите, че са “агресивни”. 


“Не знам кой трябва да поеме отговорност за протестите. Много сте агресивни, искам да ви кажа. Да поздравя момчетата, че играха добър мач. Кръвта е много лошо нещо, но можеше и да е много по-лошо”, посочи Костадинов. 

 

На въпрос мачът ли е по-важен за вицепрезидента на БФС, или “счупените десетки глави”, Костадинов заяви: 

 

“Най-правилното решение на УЕФА беше да затвори стадиона. Ако беше на стадиона, можеше да е много по-лошо”.

 

“На всички ни е тъжно и искаме феновете на трибуните да ни подкрепят”, заяви националът Кирил Десподов пред журналистите.

 

“Аз съм тук пред вас. Не знам кой какво е казал. Моите уважения. И аз съм бил кмет, всеки гледа да са му чисти ръцете", каза вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков по повод изказване на кмета на София Васил Терзиев, след което продължи:

 

"Досега бях с хората от УЕФА. Благодариха и казаха, че това е правилно решение. Това за мен не е нормална обстановка, не сме я предизвикали ние. В момента играе националния отбор, а не Лечков или Михайлов.

 

Добре, колко фенове бяха. 500. Ако искате да говорим сериозни неща - оставам, ако не - тръгвам”, каза Йордан Лечков.

 

До патовата ситуация с мача между България и Унгария, която хвърли огромно черно петно върху и без това лошия имидж на българския футбол се стигна, след като БФС се уплаши от намеренията на футболните фенове да протестират срещу ръководството след години на провали. Начело на БФС от 18 години стои Борислав Михайлов. Ръководството, в което влизат още Йордан Лечков и Емил Костадинов от години е обвинявано в корупция, непрозрачно разходване на средства и лошо управление на българския футбол. Точно поради тази причина феновете се зарекоха да протестират от трибуните по време на мача между България и Унгария.


Това уплаши БФС и те решиха да преместят срещата от София в Пловдив - на стадион “Христо Ботев” и то без публика. Той обаче е в ремонт и градската управа не позволи мачът да се играе. Появиха се дори варианти срещата да се проведе чак в Кърджали. В крайна сметка отборите на България и Унгария ще премерят силите си в София. Но черното петно върху родния футбол остава - станахме за резил в чужбина. Унгарската футболна асоциация нарече действията на БФС “безпрецедентни, напълно неоправдани и крайно неспортсменски”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 3842 |16.11.2023 Хекимян насочи пръст срещу Терзиев, не срещу БФС. Кметът бил виновен за хаоса на протеста . 7| 3547 |16.11.2023 Борис Митов за звено 29155 на ГРУ и подривната дейност на Русия в България . 9| 3270 |16.11.2023 Кметът Терзиев призова за спокойствие: София не е виновна за състоянието на българския футбол . 30| 11093 |16.11.2023 Пострадали фенове и полицаи на протеста срещу БФС и Боби Михайлов /хронология/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads