Реклама / Ads
17| 2771 |22.11.2023 НОВИНИ

Боби Михайлов не пое вината. Бил горд! С кое? С пролятата кръв?!

.
Борислав Михайлов Източник: БГНЕС
"БФС и аз като негов президент не можем да се превръщаме в изкупителна жертва за това, че някой е организирал платен протест, въпреки тревожните сигнали, а трети е планирал ексцесии с цел да прехвърли вината върху нас". Това заяви президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов по време на изслушване в Комисията за младежта и спорта в Народното събрание.
 

Той бе повикан, за да обясни за проблемите при организацията на мача между България и Унгария на 16 ноември. Протестът с искането оставката на ръководството на БФС, който се провеждаше около стадиона по време на мача, прерасна в ексцесии с множество бити протестиращи и ранени полицаи.

 

"Да се търси вина от БФС за ескалацията на напрежението по време на протеста е недопустимо. Отговорност би трябвало да се търси от организаторите на протеста и институцията, която е позволила неговото провеждане, въпреки всички сигнали за масови безредици, както и от провокаторите, които публично подстрекаваха футболните фенове", каза още той. 


"БФС не е премествал или затварял стадиони, а е предприел всички възможни действия мачът да се състои и да бъдат предотвратени всички ексцесии, прояви на агресия и прекратяване на двубоя, за които имахме сигнали. След приключване на специално изпратените представители на УЕФА, двама офицери по сигурността, изразиха категорична позиция, че решението мачът да се играе при закрити врата е било правилно", коментира Михайлов.

 

На 16 ноември футболни запалянковци от всички клубове поискаха оставката на Боби Михайлов и останалите в БФС заради скандалното управление на любимия спорт през последните 18 години. 

 

Чашата преля заради решението на БФС да премести мача между България и Унгария от София в Пловдив заради намеренията на агитките да протестират от трибуните. БФС се опита да си измие ръцете и със СДВР, които отрекоха да са казвали, че мачът не може да се проведе с публика и ще има проблеми при неговото охраняване. Топката беше прехвърлена и на УЕФА. ФрогНюз вече писа, че не е съвсем ясно дали именно БФС не са инициирали преместването на мача с подвеждаща информация към Съюза на европейските футболни асоциации.

 

За първи път от БФС научили, че се готви протест на 24 октомври, твърди Михйлов. Било на среща в централата им на 14:00 часа. На другия ден получили и официално писмо за организацията, както и за "възможни други нерегламентирани прояви". "Изрично сме уведомени, че такова мероприятие не е заявено в Столичната община", обясни Борислав Попов, изпълнителен директор на БФС.

 

Масово възмущение предизвикаха реакциите на Българския футболен съюз след мача снощи. На излизане от стадиона някогашните футболни легенди като Йордан Лечков, Емил Костадинов и Борислав Попов бяха или арогантни, или вулгарни, или оглушително мълчаливи. 

 

Повече за това може да видите тук.

 

Реакциите в социалните мрежи пък варират - едните обвиняват полицията в ненужно използване на сила, а другите - протестиращите в краен вандализъм. Всички обаче са на мнение, че настоящото ръководство в БФС трябва да си тръгне. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2667 |22.11.2023 ВКС потвърди присъдите по делото за убийството на Михаил Стоянов в Борисовата градина . 2| 2822 |22.11.2023 Експерти обясняват защо тайм-аутът в сухопътна операция е опасен за Израел . 0| 2690 |22.11.2023 $175 млн. гаранция! САЩ пуснаха шефа на най-голямата криптоборса . 1| 5487 |22.11.2023 Отиде си волейболната легенда Георги Константинов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads