Реклама / Ads
1| 2946 |14.11.2023 НОВИНИ

Държавата се намеси в мача България-Унгария. Министър Илиев: "Някой ще трябва да дава обяснения"

.
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев разпореди Националният стадион "Васил Левски" в спешен порядък да бъде приведен в готовност да приеме националните отбори на България и Унгария на 16 ноември в срещата им от европейската квалификация. "Ще търсим отговорност защо срещата ще се играе пред празни трибуни", заяви министър Димитър Илиев.
 

В свое изказване от Министерството на младежта и спорта министър Илиев посочи още:

 

"Разпоредих да бъде оказано пълно съдействие за организирането на мача".

 

"Много е жалко, че мачът ще се проведе на затворени врати, защото магията на футбола се крепи точно на връзката между футболистите и техните фенове", каза още той.

 

"Да не можем да подкрепиш националния си отбор - някой ще трябва да дава обяснения защо се е стигнало дотук и защо трябваше да се играе без публика, при положение, че стадионите са строени с трибуни. Трябва да пълним тези трибуни, а да не заключваме вратите за хората", посочи министърът.

 

"Ще търсим отговорност от хората, от които зависи, защо се стигна дотук", категоричен бе той.

 

"Не можем да спрем хората да протестират. Естествено, че ако някой иска да протестира, той е свободен", каза министърът по повод протестите с искане смяна или оставка на ръководството на БФС.

 

"Който иска да протестира, явно има причина", посочи той.

 

"Ако затваряме за публика днес, какво правим със следващия мач, с по-следващия? Докога така със затворени врати? Ситуацията е абсурдна. Държавата обаче е на мястото си. Този мач ще се проведе", каза още Илиев.

 

След като от футболните привърженици бе заявена готовност за протести с искане смяна на ръководството на БФС на 16 ноември - деня на квалификацията от Евро 2024 между България и Унгария, БФС реши играта да не бъде в София и да бъде без публика. Първо срещата бе преместена в Пловдив, след това в Кърджали, предизвика жестоки скандали, докато не стана ясно, че ще се играе в София, което беше и първоначалният - и най-логичен, вариант.

 

Повече за казуса - четете тук.

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2756 |14.11.2023 Удари с дронове по завод за "Кинжал" и "Искандер" в Русия . 7| 2660 |14.11.2023 Явор Божанков към БФС: Какво трябва да се случи, че това пропаднало ръководство да ни освободи от себе си? . 10| 2723 |14.11.2023 Министър Гвоздейков: Откакто държавата взе контрола над “Росенец” от "Лукойл", работата се извършва нормално . 1| 2488 |14.11.2023 НОИ утвърди проектобюджета на държавното обществено осигуряване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads