Реклама / Ads
12| 2596 |17.11.2023 НОВИНИ

Борисов не иска оставката на вътрешния министър, а на спортния министър от ПП

.
Източник: БГНЕС
"Калин Стоянов не трябва да си подава оставката. Спортният министър трябва да си подаде оставката незабавно, защото нагнетяваше напрежението". Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.
 

По-рано днес ПП-ДБ поискаха оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов заради протестите вчера.

 

Борисов побърза да отговори и от своя страна на иска оставка от министъра на спорта Димитър Илиев, който е министър от ПП. 

 

Преди дни министър Илиев коментира:

 

"Срамно и неправилно е да се затваря националният стадион "Васил Левски" за мача с Унгария. Трябва да се спре с тези протести, защото ако днес затваряме вратите, на следващия мач хората ще спрат да протестират ли?".

 

И премиерът акад. Николай Денков говори по случая преди дни, като заяви
 
 "Цялата кореспонденция тече между УЕФА и БФС. Държавата няма права да се намесва. Ние можем само да помогнем. МВР ще съдейства за обезпечаването на сигурността при провеждането на футболната среща. До тази ситуация обаче се стига, защото в последните години българският футбол върви упорито надолу. БФС трябва да си дадат сметка, че те са отговорни за тази ситуация. Държавата няма права да се намесва пряко, но на всички е ясно, че трябва промяна".

 

Борисов коментира и провала с кворума днес:

 

"Ние не сме партия, която осигурява кворум. Не осигуряваме кворум на тези, които решиха да пада правителството, да се откажат от него, само заради петрола”.

 

За втори пореден ден парламентът остана блокиран заради игри с кворума. Вотът на недоверие ще може да се гласува най-рано в сряда, когато е следващото заседание, ако тогава все пак кворум се събере.

 

"Подкрепяме кабинета, ако прави правилни неща и добри за хората”, заяви иначе той.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2489 |17.11.2023 Иво Христов: Прогресът на невротехнологиите не трябва да застрашава неприкосновеността на личния ни живот . 14| 12112 |17.11.2023 90-те ли сме? Полицаи тарашат столично заведение, налагат мирни хора около протеста /видео/ . 29| 11491 |17.11.2023 "До Борислав Михайлов - след толкова кръв, иди си!". Сериозно ли точно Борисов го казва? . 0| 6851 |17.11.2023 20 години чернодробна хирургия във ВМА и 97 трансплантации зад гърба. Проф. Никола Владов за ФрогНюз

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads