Реклама / Ads
8| 3310 |14.11.2023 НОВИНИ

БФС създаде абсурд. България-Унгария ще се играе в София, унгарците с тежки критики

.
Източник: ФрогНюз
"Тази сутрин УЕФА информира Унгарската футболна асоциация, че по искане на Българския футболен съюз квалификационният мач за Европейското първенство в четвъртък ще се играе в София при закрити врата", се посочва в публикация на сайта на Унгарската футболна асоциация. Мачът ще се играе без публика по настояване на БФС.
 

Това бе и първоначалното място на провеждане на двубоя, след което бе преместен на "Христо Ботев" в Пловдив. Оказа се обаче, че "Колежа" не е годен да приеме срещата, тъй като са предвидени ремонтни дейности.

 

След като се появиха съобщения и готовност за масови и отвъдклубни протести срещу ръководството на БФС, мачът беше изместен от София в Пловдив с аргумента, че се очакват ексцесии. Строителят на стадиона в Пловдив пък заяви, че е бил заплашван от заместник-изпълнителния директор на БФС Христо Запрянов, като днес бе съобщено, че домакинството срещу Унгария от квалификациите за Евро 2024 вероятно ще се играе в Кърджали без публика. 

 

От БФС обаче не е постъпило писмо мачът да се играе там, обяви кметът на града Ерол Мюмюн, който по-рано заяви, че на 99% срещата ще се проведе на стадиона на Арда.

 

Това връща всичко в начален етап и на дневен ред отново идва "Васил Левски" в София.

 

Вчера в интервю за ФрогНюз журналистът Георги Атанасов коментира, че "дори да се наложат санкции от международните футболни централи върху българския футбол заради хипотетичното вмешателство на държавата и обществото в работата на недосегаемата централа на Борислав Михайлов, то това е по-малкото зло, отколкото да продължи агонията под “Перуката”

 

"Какво ни плашат, че са щели да ни декласират? “Боби и Ко” ни декласираха от футбола отдавна, изкараха ни. В момента ние сме най-жалката държава във футболно отношение на Балканите. Надминати сме отдавна от Люксембург, Малта, Кипър, от средноазиатски бивши съветски републики, да не говорим за Грузия, Армения, Израел. Ние сме на нивото на Андора и Гибралтар. Какво повече от това може да ни се случи, че БФС ни плашат с административни мерки?”, каза още той.

 

Унгарците с тежки критики към БФС: Безпрецедентни, напълно неоправдани и крайно неспортсменски действия

 

Тази сутрин УЕФА информира Унгарската футболна асоциация, че по искане на Българския футболен съюз квалификационният мач за Европейското първенство в четвъртък ще се играе в София при закрити врата, се казва в публикация на сайта на Унгарската футболна асоциация.

 

Мачът ще започне в 18:00 ч. унгарско време, се казва там. Това значи 19:00 часа у нас.

 

"Подготовката за българския мач, който е от решаващо значение за унгарския национален отбор, създаде безпрецедентна ситуация в международния футбол. По искане на българската футболна асоциация УЕФА промени мястото на провеждане на мача, първо миналата седмица, а след това и днес, и разпореди провеждането му при закрити врата. Важно е да се подчертае, че според правилата УЕФА има право да вземе такова решение при изключителни обстоятелства, като например риск за сигурността, и гостуващата асоциация няма право на вето върху подобно решение. С оглед на гореизложеното унгарската ФА се опита да действа по честен и спортен начин миналата седмица и въпреки че не беше съгласна с късната промяна на мястото на провеждане и по-специално с решението за затворени врати, главно заради феновете на унгарския национален отбор, прие решението и не коментира публично събитията", се казва в сайта на унгарците.

 

"Сега обаче, когато мястото на провеждане на мача е поставено в пълен хаос няколко дни преди мача, трябва да се каже категорично, че действията на асоциацията на организаторите през последните седмици са безпрецедентни, напълно неоправдани и крайно неспортсменски. Не е възможно по този начин да се организира дори семейна почивка, камо ли международен футболен мач с огромен залог, в който участват милиони хора и който привлича милиони хора.

 

Българският футболен съюз постави както УЕФА, така и Унгарската футболна асоциация в невъзможна ситуация: възползвайки се от факта, че и двете организации се грижат за честната игра и винаги се опитват да решат въпроса за квалификацията на терена", се казва още в позиията на Унгарската футболна асоциация.

 

"Ситуацията е ясна според правилата: ако унгарският национален отбор не пътува до определеното сега място, той ще загуби мача, без да играе, което очевидно е неприемлив вариант за всеки унгарец, обичащ футбола. Ето защо Унгарската футболна асоциация се адаптира към решението, унгарският отбор ще отпътува за София утре и ще излезе на терена в четвъртък, с подкрепата на феновете, усетена отдалеч, за да направи всичко възможно да се класира за Европейското първенство", завършват позицията си унгарците.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2537 |14.11.2023 Израел атакува 200 цели в ивицата Газа през вчерашния ден . 8| 2521 |14.11.2023 Топим се като нация. Населението пада под 5 млн. след 50 години . 10| 2601 |14.11.2023 Украинският посланик у нас: Украйна и България имат значителни възможности за сътрудничество в модернизацията на армиите ни . 35| 2863 |14.11.2023 Асен Василев пред Die Welt: Руската пропаганда внушава, че сме второ качество граждани на ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads