Реклама / Ads
6| 2850 |17.11.2023 НОВИНИ

Едва сега прокуратурата се сети и погна Боби Михайлов и всички в БФС

.
18 години. Толкова отне на прокуратурата да започне проверки срещу Българския футболен съюз и управлението на Борислав Михайлов начело. Лавината от събития идва след многократните призиви за оставки, протести, обвинения в корупция, платени мачове и най-вече - снощният кървав протест в центъра на София. 
 

По разпореждане на изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов Софийска градска прокуратура започва проверка на дейността на президента и ръководството на БФС. Обвинението се е самосезирало във връзка с множество публикации в медиите, съдържащи информация за допуснати нарушения и/или престъпления от различен характер - разходване на публичен ресурс, „черно тото“ и други, от страна на ръководството на Българския футболен съюз, в това число и от президента на федерацията Боби Михайлов. 

 

Работата по проверката е възложена на Софийска градска прокуратура (СГП), която предстои да изясни факти и обстоятелства, свързани с дейността на футболната федерация в последните години. В хода на проверката предстои да се изиска информация от различни държавни институции – Министерство на младежта и спорта, НАП и др.

 

Нещата у нас обикновено се случват така - назрява обществено недоволство и след това институциите някак си започват да действат. Въпросът е - къде беше прокуратурата през последните 18 години? В публичното пространство и медиите не се говори за първи път за схемите на БФС и съмненията за корупция от страна на Боби Михайлов и колегите му начело. 


.

Михайлов е подозиран и в схеми с уредени мачове. Той е забелязан да празнува в Сингапур заедно с боса на черното тото Дан Тан и бившия президент на “Беласица” със съмнителна репутация Костадин Хаджииванов - Коце Маца. Две седмици по-късно бе подписан договор с фирмата “Хути Интернешънъл Медия”, която се контролира от Дан Тан чрез подставени лица, за провеждането на контролен мач между България и Естония в Анталия. Мачът беше разследван, а резултатът от него - анулиран. Обвинения за уредени мачове идват от много страни, включително от Христо Стоичков. 

 

Едва сега обаче прокуратурата видя нуждата да се самосезира и да разследва. Какво ще открие - можем само да гадаем. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 9308 |17.11.2023 Защо винаги, ама винаги, са виновни протестиращите и никога БФС, политиците и МВР? Как се намразват любимци . 13| 5503 |17.11.2023 Премиерът Денков уволни зам.-министър на МВР. Разкри смущаваща информация какво е правил министърът по време на протеста . 19| 9195 |17.11.2023 Аламанов: Притеснителни прилики между протеста вчера и 2020 г. Помните ли кой ръководеше побоя пред МС тогава? . 8| 10434 |17.11.2023 Адв. Петромир Кънчев за ФрогНюз: След снощи трябва да има оставки. Не знам какво трябва да се случи, за да си тръгне БФС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads