Реклама / Ads
1| 4827 |21.12.2009 НОВИНИ

95 селища в страната са без ток, 10 са без вода

.
Столична община ще настанява временно бездомни хора. Източник: Вяра Йовева
Селата, пострадали при аварии заради застудяването и снега от последните дни се намират преди всичко Шуменско, Добрич и Кърджали.
 
За последните 24 часа екипите на Гражданска защита са изтеглили 87 аварирали автомобила.

Отводнените обекти са 40, като повечето от тях в общините Бургас, Кърджали, Смолян.

На 5 човека е оказано съдействие за медицинска помощ, предимно за извозване до центровете за хемодиализа.
От Гражданска защита предупреждават, че броят на населените места без ток непрекъснато се променя, тъй като на места електроподаването се възстановява, но на други възникват аварии.

В момента прелива язовир "Ивайловград", като за това е уведомена гръцката страна още вчера. Има вероятност язовир "Студен кладенец" също да започне да прелива, въпреки че все още има капацитет. Като цяло препълнена е цялата Арденска каскада и в момента се разпределя работата по енергийната система, обясни Христозов, директор на централната диспечерско управление към електроенергийния системен оператор.

Републиканските пътища са проходими, но при доста тецки зимни условия. Пътните служби почистват и опесъчават пътните настилки. Пътят Полски Тръмбеж - Русе е останал блокиран цяла нощ. По информация на БНР колона от автомобили се е натрупала след закъсали товарни автомобили заради изискването за движение само с вериги.

Отпадат въведените вчера ограничения на Прохода на Репуликата , които включваха забрана за преминаване на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода, а останалите МПС трябваше да са с вериги.
Продължават да са затворени са проходите: "Етрополе - Златица", "Твърдица - Елена", "Върбишки" "Троян-Кърнаре", Дюлински.

Затворени са пътищата и участъците:
Ахелой-Поморие, Средец-Ямбол, Видин-Ново село-Брегово, Киряево-Раховица, Роковица-Церова вода, Павликени-Горна Студена, път 407 разклон за Совата и Козловец, Макак-Златна нива и Нови Пазар-Тодор Икономово.
От днес във Варна са прекъснати учебните занятия заради усложнената обстановка. Нормално ще работят детските градини и социалния патронаж в града.

В три общини на Силистренска област- Алфатарската, Дуловската и Ситовската също няма да има учебни занятия.
Обстановката на летище София е нормална и всички полети се изпълняват по разписание, става ясно от информацията на сайта на летището.

Поради ниските температури Столична община ще настанява временно бездомни хора.Те ще се настаняват след подаден сигнал на тел. 112 или на дежурния телефон на общината - 987 55 55. В центъра за временно настаняване се приемат само хора с документи за самоличност.

Актуална информация за пътната обстановка в страната можете да научите на тел. 0700 130 20.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 9529 |20.12.2009 Снегът блокира страната, София – трагична! . 15| 5298 |10.12.2009 В. Божков: Убиват бизнеса в страната . 8| 4797 |23.11.2009 Забраниха на Любо Пенев да напуска страната . 4| 4454 |19.11.2009 Безработицата в страната е 8.23% през октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads