Реклама / Ads
4| 5750 |13.01.2020 НОВИНИ

Адв. Андрей Дамянов от НЗОК: В законодателството има възможности за източване на Здравната каса

.
Адв. Андрей Дамянов
Казаното от управителя на НЗОК Дечо Дечев е самата истина. В законодателството на България се съдържат възможности за т.нар. ”източване на Касата”. Още със замисъла на Касата са били заложени т.нар. бомби със закъснител, които с течение на времето са се развивали в законодателството и в зависимост от това кой е на поста министър на здравеопазването.
 

Това каза пред БНР адвокат Андрей Дамянов, член на Надзорния съвет на НЗОК, представител на пациентска организация.

 

Припомняме, че управителят на Здравната каса д-р Дечо Дечев заяви, че ще се оттегли на 12-и март, когато изтича мандатът на проф. Камен Плочев, а след оттеглянето му той беше избран да го довърши. Дечев заяви, че няма условия да се справи с организираната система за източване на НЗОК. Това зависело от Министерството на здравеопазването, с което Здравната каса трябва да върви в унисон, какъвто няма.

 

"За нас това решение на д-р Дечев беше изненада", каза още адв. Дамянов. Според него Дечев е показвал доста консервативно управление на Здравната каса.

Адв. Андрей Дамянов го определи като принципен човек, който трудно прави компромиси с нередностите. Според него настоящият управител на НЗОК е направил сериозен опит и е успял да спре част от течовете в Касата. "Течове, които са насочени по-скоро към печалба, отколкото към лечение", уточни той.

 

"Едно от постиженията на д-р Дечев е да постигне балансиран бюджет на Здравната каса и в края на годината да не излезем на дефицит, а това се случва за първи път от създаването на Касата", коментира още адв. Дамянов и заяви, че членовете на НЗОК ще опитат да го убедят да остане на поста и след 12-и март.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5712 |30.12.2019 Андрей Райчев: Слави Трифонов ще се развие като фактор на политическия терен чак през 2021-ва . 10| 7896 |22.12.2019 Андрей Слабаков: 6000 евро е заплатата на един европейски депутат, другите са за сътрудници . 25| 6966 |14.12.2019 Скулпторът Андрей Врабчев: Мумията на комунизма остава в поведението и умовете на хората . 4| 4849 |03.12.2019 Андрей Ковачев: Няма как България да приеме десетилетна фалшификация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads