Реклама / Ads
19| 10329 |05.07.2020 НОВИНИ

Адв. Белянова: Мен ме е срам. Превърнахме се в съучастници на гаврата с Десислава и Биляна

.
Ние не ги защитихме и, с малки изключения, се превърнахме в съучастници на гаврата с тях. На протестите в тяхна подкрепа се отзоваваха шепа хора. Оставихме ги сами, а те нямат нито финансовата, нито медийната подкрепа, каквато получиха други, погнати от бухалките на мафията. Мен ме е срам.
 

Това написа адв. Алебена Белянова по повод утрешното окончателно поизнасяне по делот "Иванчева". Ето целия й пост:

 

На снимката са Десислава Иванчева и Биляна Петрова, осъдени на първа инстанция на 20 години и на 15 години лишаване от свобода за поискан, но невзет подкуп. Утре, в 13:00 часа второинстанционният специализиран наказателен съд ще се произнесе с решение. Прокуратурата поиска още по-тежки наказания и за двете.

 

В деня на тяхното показно задържане – 17 април 2018 г., бях на обучение в Европейския център за изследвания в областта на сигурността „Джордж Маршъл“ на тема: „Борба с международната организирана престъпност”. В обучението участваха още трима българи, двама от които млади служители на ГДБОП-Бургас. Спомням си, че изразих възмущение от начина, по който двете жени бяха задържани, и мнение, че акцията е за сплашване на бъдещи независими участници в избори. Не бях запозната с дейността на Десислава и Биляна, като кмет и заместник кмет на „Младост“, и с противопоставянето им на мафията. Един от служителите на ГДБОП ме погледна с насмешка и каза: „Ясно е, че са виновни.“. Присъдата им беше произнесена без съд. Целта на акцията по задържането им – изпълнена.

 

Не знам дали две години и два месеца по-късно остана някой Човек, който все още вярва, че Десислава и Биляна са престъпници, и то от най-опасните, а не жертва на мафията, овладяла държавните институции. През тези две години и два месеца животите и на Десислава, и на Биляна, и на семействата им, бе съсипан. А ние не ги защитихме и, с малки изключения, се превърнахме в съучастници на гаврата с тях. На протестите в тяхна подкрепа се отзоваваха шепа хора. Оставихме ги сами, а те нямат нито финансовата, нито медийната подкрепа, каквато получиха други, погнати от бухалките на мафията. Мен ме е срам.

 

Решението на специализирания съд, което ще чуем утре, е написано. Не можем да го променим. Можем обаче да изразим човешкото си отношение към него. Утре в 13:00 часа пред Специализирания наказателен съд.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 8137 |04.07.2020 Адв. Албена Белянова: Достъпът до национални медии е като достъпа до спалнята на Борисов . 9| 8158 |19.06.2020 Албена Белянова: Едно зло броди из България и това е ГЕРБ . 3| 6554 |11.06.2020 Албена Белянова: За корупцията казват, че е „Робин Худ наобратно” . 7| 7672 |09.06.2020 Албена Белянова: Не сме мафиотска държава. При мафиотите все пак има ценности

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads