Реклама / Ads
0| 14809 |14.07.2022 ИНТЕРВЮ

Адв. Екимджиев пред Фрог: За пореден път Гешев демонстрира лакейство към Борисов. Махленско и провинциално! Живеем в кочина!

.
Адв. Михаил Екимджиев
За пореден път главния прокурор Иван Гешев демонстрира лакейство по отношение на експремиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Изключително махленско и провинциално! Живеем в кочина!
 

С тези думи адв. Михаил Екимджиев коментира пред Фрог нюз новината за петорната експертиза, според която фотографиите с кюлчетата и пачките от спалнята на бившия министър-председател са монтаж. Тя бе съобщена от един… евродепутат, и то не български. Въпросният Томаш Здечовски бе част от мисия на Европейския парламент през април, която посети България именно заради разследването на бившия премиер.

 

Ето какво още каза адв. Екимджиев:

 

Вчера една новина се стовари с гръм и трясък – снимките с кюлчетата и пачките в спалнята на Борисов били фалшиви. Какъв е коментарът ви за въпросната петорна експертиза, която оневинява бившия премиер?

 

Как да коментирам тази експертиза, след като главният прокурор Иван Гешев дори не е благоволил да я публикува? Просто трябва да я публикува, за да видим чрез наши експерти и специалисти какъв метод е използван и доколко е надежден, защото всички ние – юристите, които работим в областта на наказателното право – знаем колко са зависими експертите от прокуратурата. Там работят хора, на които се плаща за такива експертизи и често пъти дават заключения, изгодни на този, който им плаща. В случая на прокуратурата. Та, важно е кой е направил експертизата, дали той е надежден като експерт, какъв метод е използван и т.н. Това е първото ниво на преценка, защото без да имаме възможност да направим същата съпоставка с видеомателиала, не бихме могли да коментираме в детайли дали тези заключения са верни, но поне методите могат да бъдат проверени.  

 

Що за странна акция е това? Как така тази новина дойде от евродепутат при положение, че тук, в България, никой не знаеше за тази петорна експертиза?

 

Питайте Гешев. Очевидно това е някакъв много скалъпен PR. И тук се представя като становище на Европейския парламент. Това е въпросът за 1 милион за Гешев – как тази информация се оказва в евродепутат, а не се огласява пред българската общественост и пред българския парламент. И защо след това фалшиво се представя като становище на Европейския парламент, а не на някакъв наемник там?

 

Можем ли да разчитаме това като поредна демонстрация на това, че Иван Гешев все още е недосегаем и може да си прави каквото си поиска?

 

Разбира се, за пореден път Гешев демонстрира лакейство по отношение на Бойко Борисов. Вярно, че е недосегаем. Но помним, когато главният прокурор се обръщаше с „шефе“ към експремиера в онзи записан разговор между него и Сотир Цацаров. Същият слугинаж е и сега. За мен основното е не защо информацията за въпросната петорна експертиза се е оказала в Европарламента, а защо Гешев и прокуратурата не информират обществеността своевременно, въпреки че обещаха. Те публикуваха данни за СРС-та, което е престъпление, докато публикуването на експертизи не е престъпление. Сега Иван Гешев вероятно ще каже, че наблюдаващият прокурор не му позволява да публикува. Просто изключително махленско и провинциално. Живеем в кочина!

 

Интервю на Веселка Иванова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9345 |12.07.2022 Петър Чолаков пред Фрог: Ако Радев даде третия мандат на ИТН, ще шамароса БСП и ДБ. Това ще е политическо унижение . 0| 6046 |07.07.2022 Даниел Смилов пред Фрог: Вероятността за избори е все по-голяма. Служебен кабинет може да върне руските дипломати . 0| 11621 |07.07.2022 Кирил Кадийски пред Ливр Арбитр: На арената на живота, както и на арената на Колизеума човек може да бъде и гладиатор, и разярен лъв . 0| 16358 |06.07.2022 Методи Андреев пред Фрог: Борисов е цирков артист, всеяден е и защитава руските интереси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads