Реклама / Ads
14| 23265 |03.07.2020 НОВИНИ

Адв. Ганева: Не съм адвокат на Божков, но Горанов и Комисията по хазарта носят вина за тези 700 млн.

.
Грета Ганева
Това, което казвам е, че за разлика от данъците, таксите се дължат за услуга. Могат да са определени в конкретен размер, но може и да са определяеми, какъвто е случая с таксите за хазарта.
 

Определят се въз основа на данни за обстоятелства, посочени изрично в закона /какви приходи си имал за периода, какви печалби си изплатил, какви комисиони и пр.

 

Тези данни са единственото, което законът изисква да бъде декларирано от лицето, защото въз основа на тях се определя и съответния размер на държавна такса. А задължението да определя размера и да събира таксата има административният орган /пак казвам, не става дума за данъци, а за такси/.

 

Само че в този случай министърът на финансите е одобрил /още през 2015г./ образец на една декларация, която има характеристиките на декларация за данъци, а не на декларация за данни, въз основа на които да се изчисли размера на таксите.


И така, очевидно, третира таксата като данък и до момента. Дори да оставим на страна това базисно неразбиране на главния ни бюджетар.


Знаете ли как е изчислена сумата в размер на около 700 млн лв., която се твърди, че Божков не е платил за такси? Покрай интервюто на Nelly Todorova се разрових и още не мога да си представя подобен правен абсурд. /и тук оставям на страна, че се дължат, евентуално, не от физическото лице Божков, а от юридическото лице, което е организатор на хазартни игри/.


Установили му ги в административнонаказателно производство за установяване на административно нарушение. Очевидно считат неправилно изчислен от вносителя размер на държавна такса за негово административно нарушение. То е нарушение, обаче не на платеца, а на онзи, който я е определил, а задължението за определяне и събиране, както казах, е на административния орган, сиреч на Комисията по хазарта.


Сиреч, не разбират от финанси, не разбират и от право.


Обаче сметката накрая ще платим ние с вас. За това ми е поста и за това ми е ангажирането по случая.


Не съм чувала, нито съм виждала Божков в живота си, не съм му адвокат, отричам хазарта, като страст идваща от пъкъла.


Но ние виждаме пред очите си как публично се компрометират сами първите ни мъже в държавата, виждаме как институциите синхронизирано атакуват и превземат по абсолютно незаконосъобразен начин бизнеси, виждаме как се използват законни средства, за да бъде омаломощен и отхвърлен от обществото всеки, който се противи.

 

Ей това работи против всеки от нас и не можем да сме безучастни.

 

Адв. Грета Ганева




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 14759 |02.07.2020 Само във Фрог: Адвокат от „Осемте джуджета“ – бивша секретарка на Пепи Еврото и дъщеря на магистрат от ВКП . 11| 14312 |02.07.2020 Адвокат: ”Логично е...” г-н Гешев е участвал в ОПГ и е взимал своя дял от ограбените пари и злато . 32| 12283 |27.06.2020 Адвокат Хаджигенов : Прeзидeнтcкaтa инcтитуция e eдинcтвeнaтa, в кoятo Бoриcoв и Пeeвcки нямaт пръcт . 5| 8087 |26.06.2020 Адвокат: Нашето безумно законодателство корумпира всеки човек

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads