Реклама / Ads
10| 10752 |15.12.2016 НОВИНИ

Адв. Хаджигенов за Фрог: „Heil Borisov” е антитерористичният закон

.
Aдв. Николай Хаджигенов
Антитерористичният закон е „Heil Borisov”. Той е в услуга на диктаторите. Дава повече правомощия на армията, полицията, прокуратурата... В закона единственият тероризъм е в заглавието. Всички действия са насочени срещу нас, гражданите. Как е възможно хората да се подслушват цели 3 години?! Това заяви пред Фрог нюз правозащитникът Николай Хаджигенов.
 

Практиката в Европа и САЩ да се дават повече правомощия на службите показва, че това не води до нищо полезно. Patriot Act се прилага повече от 10 години в САЩ заради 11 септември. Единственото нещо, което той донесе, са огромните закононарушения на всички правохранителни органи и нищо съществено не се постигна с него. Неслучайно Конгресът блокира действието му.

 

Днес парламентът прие на второ четене Закона за противодействие на тероризма. Някои от промените гласят, че предприятията, предоставящи обществени телефонни услуги чрез фиксирани и/или мобилни наземни мрежи, нямат право да регистрират и/ или активират на името на един потребител повече от 10 телефонни номера, чрез които се предоставят предплатени телефонни услуги. Мотивацията зад тази промяна е това, че картите могат да се използват при организиране на престъпни актове.

Друга промяна сочи, че в зоната на антитерористична операция доставчиците на информационни и телекомуникационни услуги са длъжни да ги управляват в съответствие с ръководителите на операцията.

 

Технически или комуникационни средства в зоната на операцията, включително и носителите на информацията, съдържаща се в тях, могат да се изземват, ограничават (физически, комуникационно или информационно) или да се унищожават при необходимост от предпазване на живота и здравето на населението или на длъжностни лица, участващи в операцията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 12799 |14.12.2016 Само във Фрог: Обир в дома на преподавател от СУ заради фалшивите оценки . 1| 8106 |14.12.2016 Само във Фрог: „ВРЯВА И БЕЗУМСТВО” в Държавната агенция за бежанците . 2| 9291 |14.12.2016 П. Симеонов пред Фрог: Борисов знае, че трябва да катапултира . 8| 11214 |14.12.2016 Синдикалист за Фрог: Разсипаха държавата, а Борисов се занимава с уволнения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads