Четвъртък, 19 Октомври 2017, 19:17
Frognews
10| 9005 |15.12.2016

Адв. Хаджигенов за Фрог: „Heil Borisov” е антитерористичният закон

.
Aдв. Николай Хаджигенов
Антитерористичният закон е „Heil Borisov”. Той е в услуга на диктаторите. Дава повече правомощия на армията, полицията, прокуратурата... В закона единственият тероризъм е в заглавието. Всички действия са насочени срещу нас, гражданите. Как е възможно хората да се подслушват цели 3 години?! Това заяви пред Фрог нюз правозащитникът Николай Хаджигенов.

Практиката в Европа и САЩ да се дават повече правомощия на службите показва, че това не води до нищо полезно. Patriot Act се прилага повече от 10 години в САЩ заради 11 септември. Единственото нещо, което той донесе, са огромните закононарушения на всички правохранителни органи и нищо съществено не се постигна с него. Неслучайно Конгресът блокира действието му.

 

Днес парламентът прие на второ четене Закона за противодействие на тероризма. Някои от промените гласят, че предприятията, предоставящи обществени телефонни услуги чрез фиксирани и/или мобилни наземни мрежи, нямат право да регистрират и/ или активират на името на един потребител повече от 10 телефонни номера, чрез които се предоставят предплатени телефонни услуги. Мотивацията зад тази промяна е това, че картите могат да се използват при организиране на престъпни актове.

Друга промяна сочи, че в зоната на антитерористична операция доставчиците на информационни и телекомуникационни услуги са длъжни да ги управляват в съответствие с ръководителите на операцията.

 

Технически или комуникационни средства в зоната на операцията, включително и носителите на информацията, съдържаща се в тях, могат да се изземват, ограничават (физически, комуникационно или информационно) или да се унищожават при необходимост от предпазване на живота и здравето на населението или на длъжностни лица, участващи в операцията.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Борисов за Ерменков: Един ахмак казал, че шефът на разузнаването ми е братовчед 1| 529 |19.10.2017 . Съдия Василев към Даниела Дончева: Вършете си почтено работата 1| 952 |19.10.2017 . Боян Чуков: На Балканите ще се сблъскат Русия, Турция и Великобритания, идва тежки времена за нас 1| 1319 |19.10.2017 . Мей към Борисов: Брекзит няма да наруши приятелството ни 0| 1104 |19.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах