Реклама / Ads
4| 3239 |10.05.2021 НОВИНИ

Адв. Янкулов: Ако следваме традицията на прокуратурата, няма да се случи нищо кой знае какво

.
Източник: БГНЕС
Ако следваме традицията на отношението на прокуратурата към разкрития, касаещи високите етажи в досегашното управление на държавата, трябва да бъдем песимисти за това, че нещо кой знае какво ще се разплете и след сегашното изнасяне на фактология.
 

Това заяви пред Българското национално радио адв. Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд. 

 

Повод за думите му е скандалното заседание на парламентарната Комисия по ревизия на управлението на Борисов от миналия четвъртък, когато земеделецът Светослав Илчовски заговори за държавен рекет и мръсни схеми. Изслушването продължи и на следващия ден, когато в залата присъства и Иван Ангелов от “Градус”, а след твърденията прокуратурата заяви, че е започнала проверка. 

 

Според адв. Янкулов не е важна мотивацията на хората, които излизат с разкрития за властта, а е по-важно какво казват и дали това има стойност като фактология, дали отговаря на действителността и може да бъде подкрепено с други източници на информация.

 

"Възможно е хора, които са имали едно поведение и са считали, че по друг начин не може да се работи, в един момент решават да действат по друг начин. (...) Подобен беше случаят "Осемте джуджета" - по разследването на Николай Стайков", посочи Янкулов. 

По думите на адвоката парламентарната комисия няма как да установява факти по един валиден процесуален ред, които да имат стойност в бъдещо разследване, с това нещо трябва да се занимават прокуратурата и разследващите органи.

 

"Трябва да подхождаме с умерен оптимизъм към очакванията от работата на Европейската прокуратура", подчерта Андрей Янкулов и уточни, че делегираните прокурори от България ще надзирават разследванията, които ще се извършват по делата от компетентност на Европейската прокуратура:

 

"Не Лаура Кьовеши, а тези прокурори ще се занимават с делата у нас".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4852 |03.04.2021 Андрей Янкулов: Прокуратурата полиция ли е? . 21| 5140 |08.12.2020 Пиар-експерт: А ние, гражданите, идваме! И ще ги разследваме! Безмилостно и безкомпромисно! . 1| 3977 |11.11.2020 Андрей Янкулов: "Наказателната политика" се схваща само като възможност за нескопосан пиар . 11| 7504 |10.10.2020 Млад талант възпя прокуратурата: Всичко разследваме, всеки разпитваме, освен нашите хора /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads