Реклама / Ads
2| 5229 |06.10.2018 НОВИНИ

Адв. Е. Йорданов: Прокуратурата първо задържа, а после събира доказателства

.
Адв. Емануил Йорданов
Няколко часа съдът гледа мерките на задържаните за търговия с лекарства за онкоболни. Акцията се проведе в две онкоболници в четвъртък и бяха задържани общо седем души.
 

За шестима от тях прокуратурата поиска постоянен арест, а за един – домашен арест по здравословни причини.

 

Според обвинението групата е действала от месец май 2017 година. До арестите се стига след като между трима от членовете на престъпната група са били предадени белязани лекарства.

 

Прокуратурата казва, че ръководителят на групата е осъществявал срещи с членовете, а те изпълнявали неговите указания. Схемите според държавното обвинение са били две. При едната се купували лекарства от различни лекари, които в последствие били заменяни с такива с изтекъл срок на годност или неясен произход. Втората схема е отклоняване на лекарства без да бъдат вливани на пациентите.

 

Липсва ясно обвинение, е тезата на защитата. Адвокат Емануил Йорданов посочи, че в него се казва, че организираната престъпна група действала от април месец тази година, без да се разбере от къде идва подобно твърдение и какво се е случило между април и деня, в който обвиняемите са задържани.

 

„Прокуратурата решава, че първо трябва да задържи обвиняемите, а след това да събира доказателства. В делото към този момент няма данни какво и как е белязвано. Аз за първи път виждам седем души организирана престъпна група, които взети заедно, не са откраднали и един пирон”, посочи адвокат Емануил Йорданов, цитира bTV.

 

По-късно стана ясно, че четирима от обвинените остават в ареста. Соченият за ръководител на групата Милослав Пейков, а също така Борислав Сотиров, Калоян Молалийски и Делян Гонсузов остават под стража, тъй като има опасност за извършат ново престъпление. Зора Балчийска, Небесна Балчийска и Светлана Тюлекова ще са под домашен арест поради здравословни причини.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3654 |04.10.2018 Проверяват две онкоболници за злоупотреби, прокуратурата крие кои са . 0| 3531 |27.09.2018 Прокуратурата повдигна обвинение на задържания за четворното убийство . 1| 4426 |25.09.2018 Ал. Йорданов: Гърците дадоха право на Македония, да се определи след античността . 1| 3925 |25.09.2018 "Газпром“ се срина от първо на 17-о място в рейтинга на S&P Global Platts

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads