Реклама / Ads
2| 4937 |19.10.2020 НОВИНИ

Адв. Калин Ангелов: Прокуратурата иска разширяване на кръга дела, подсъдни на спецсъда

.
Адвокат Калин Ангелов
Това, което разбираме от предложените от прокуратурата изменения на НПК е, че се иска разширяване на кръга дела, подсъдни на Спец съда и едновременно с това ограничаване на кръга дела, които могат да стигнат до ВКС.
 

За да придобиете представа какво означава това ще кажа следното:
В онази ужасна сграда на Черковна № 90 се помещават 4 институции: Специализиран съд, Специализирана прокуратура, Апелативен специализиран съд и Апелативна специализирана прокуратура.


Освен че се контролират взаимно и спазват законността, като хора, те си другаруват, мразят, хапват, пийват, клюкарстват, злословят, обичат се, изневеряват си, плюят се и т.н.
Често в сградата присъстват и представители на ГДБОП, които освен че се борят с организираната престъпност също участват в човешката страна на на живота, който се вихри на Черковна.


За да бъдем справедливи обаче, трябва да кажем, че има и колеги адвокати, които се борят за своите клиенти по много дела там; а то докато се бориш вземеш, че поразбереш някоя друга клюка, поназнайваш някоя и друга пикантерия и то само докато носиш папките.


И въобще, за да заключим! Човещинки и слабости човешки се случват, докато спазвайки принципите на законността си изкарваме хляба и се борим за достойна пенсия.
Та, тук иде моментът с предлаганата от Главния прокурор експертна промяна.
Ако тя бъде приета, много хора, които по някаква причина житейският водовъртеж всмуче в тази сграда, ще се окажат в положение, че да не могат да излязат от там институционално.

 

Съдбата им изцяло ще зависи от житейските драми на хората работещи в споменатите четири институции с приятелите им от ГДБОП и от добрите чувства на колегите адвокати.

 

Адвокат Калин Ангелов, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 10101 |16.10.2020 Радан Кънев: Това правителство е несъществуващо. В прокуратурата има назначен от мафията, който казва кой да се удари . 2| 5782 |16.10.2020 БОЕЦ сезира ЕК и LIBE за лъжите на прокуратурата . 3| 5294 |15.10.2020 Костадин Ангелов: Не пътувайте до Търговище и Благоевград . 7| 6596 |14.10.2020 Политолог: Докладът на прокуратурата не казва нищо за шкафчето и къщата в Барселона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads