Реклама / Ads
4| 5118 |05.01.2022 НОВИНИ

Адв. Левашки: Прокуратурата проверява дали адвокатурата ще се хване на въдицата

.
Явно Асоциацията на прокурорите отдавна е овладяна и се е превърнала в казионна асоциация. От 800 коментара избраха точно мен, за да могат да ударят по този начин адвокатурата. Това е пробен камък, за да видят как ще реагира този съвет и дали ще се хване на въдицата и ще даде сигнал да се слага катинар на устата.
 

Това заяви в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" адв. Стефан Левашки.

 

Заедно с комуникационния експерт Радослав Бимбалов станаха главни герои в сюжет с участие на обвинението. Поводът - коментар на Левашки под публикация на Бимбалов във Facebook, която привлече вниманието на държавното обвинение и си навлече неговия гняв. Прокуратурата поиска от Висшия адвокатски съвет да накаже Левашки.

 

"Сигналът за мен е странен. Аз съм от години на фронта, писал съм много остри постове и срещу Цацаров, и срещу Гешев, и срещу върхушката в прокуратурата. Сега изведнъж от този нищо и никакъв коментар, написан в почивен ден вкъщи, далеч от качеството си на адвокат, изведнъж възбуди вниманието на обвинението. Или са се информирали от жълтите медии и ги следят, или аз и господин Бимбалов имаме наблюдаващ прокурор във Facebook", допълни Левашки.

 

"Нарекох прокуратурата "прокурватура" още преди 7 години. Те чак сега чуха това. Странно защо. Може би са пропуснали, че съм ги наричал и ПИКоратура, защото се задействат обикновено по сигнал на агенцията. Как така внимателно са чели сега всички коментари и са реагирали на коментара на един известен адвокат, с когото не се познаваме. Излагаме на показ нещо срамно, което прокуратурата прави. Това е най-срамната в момента институция у нас. Това е единствената институция, която последните години изобщо не се е променила. Прокуратурата е спряла развитието си. От 10 г. крещя срещу абсолютно срамната ситуация, в която се намира обществото и държавата ни", коментира Радослав Бимбалов.

 

По думите му темата е била разнищена от кафявите медии.

 

"Тази жълта статия беше пренесена в едно обръщение от страна на една съсловна организация, която в сбучая се изявява като СЕМ и се опитва да коригира поведението ми - един абсолютно свободен човек и това на един адвокат, който не се изявява в съдебна зала. Опитват се да цензурират думите ни в една абсолютно свободна среда, каквато е Facebook", допълни Бимбалов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3619 |04.01.2022 Прокуратурата недоволна: Рашков не посочи никаква конкретика . 5| 3275 |04.01.2022 Бившата фирма на шефа на НАП има задължения, прокуратурата проверява . 12| 7115 |04.01.2022 Татяна Дончева: Прокуратурата бойкотира процеса за АМ ”Хемус”, ГЕРБ няма да осъди Рашков . 2| 3020 |04.01.2022 Енергийният министър: Няма да се спре топлоподаването, проверява се ”Булгаргаз”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads