Реклама / Ads
4| 5868 |22.04.2015 НОВИНИ

Адв. Менков: СГС обяви фалит на КТБ въпреки жалбата до САС на БРОМАК

.
Адвокат Менко Менков
СГС постанови неплатежоспособността на КТБ с начална дата 06.11.2014 г. Съдът не се съобрази с факта, че вчера - на 21.04.2015 г., „БРОМАК“ ЕООД подаде чрез СГС до Софийски апелативен съд (САС) частна жалба против Определението на СГС, постановено в открито съдебно заседание по делото, с което на акционерите в КТБ бе отказан инцидентен съдебен контрол върху валидността и законосъобразността на акта на УС на БНБ, с който бе отнет лиценза за банкова дейност. С тази наша частна жалба поискахме от САС да отмени обжалваното Определение на СГС, заяви адвокат Менко Менков.
В случай, че САС уважи частната ни жалба и отмени Определението на СГС, има два алтернативни варианта:
- или САС ще се произнесе по същество по въпроса на частната ни жалба, като извърши косвен инцидентен съдебен контрол върху валидността и законосъобразността на Акта на УС на БНБ – негово Решение № 138/2014
- или САС ще даде на СГС задължителни указания по тълкуване и прилагане на закона, като ще задължи СГС да извърши косвен инцидентен съдебен контрол, обяснява адвокат Менков.

 „БРОМАК“ ЕООД поиска и спиране на горепосоченото т.д. № 7549/2014 г. до произнасянето на САС по частната жалба. Спиране на производството по делото поискахме с отделна молба и от СГС. Очевидно е, че СГС пренебрегна подадените частна жалба и молба за спиране и реши делото без да се съобрази, че по него е постъпила частната жалба и горепосочената молба.
 
Видно от развитието на случая КТБ до момента и СГС, както и Върховният административен съд (ВАС) предпочете да се произнесе, без да разглежда въпроса за отнемане на лиценза на КТБ по същество. По този начин СГС, както преди него ВАС, лиши българското общество от разкриване на истината по случая КТБ, а законното място на разкриване на тази истина е единствено и само съда.

Освен всичко гореспоменато, един от съдиите по делото е в болничен, но това не възпрепятства неговото произнасяне и постановяването на решение на СГС. Възможно е това негово действие да е продиктувано от статия, публикувана от една от информационните агенции и да представлява опит да бъде опровергана, изнесената в статията информация, каза още адвокат Менков.

Прилагаме частната жалба на БРОМАК, както и тяхна молба.

Жалба Бромак
Молба Бромак
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4530 |22.04.2015 Съдът обяви фалита на КТБ . 6| 5291 |07.04.2015 Д-р Кехайов: Повечето болници са в практически фалит . 0| 3963 |03.04.2015 Делото за фалита на КТБ ще се гледа на 15 април . 45| 5216 |01.04.2015 Ерменков: През 2030г. България остава без ядрена енергия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads