Реклама / Ads
6| 5749 |11.12.2014 НОВИНИ

Адв. Л. Рангелов пред Фрог: Съд те чака, ако изобличиш магистрат

.
Адвокат Людмил Рангелов
Начинът, по който сегашният ВСС работи, е абсолютно неефективен. Не води към подобряване на работата и авторитета на съдебната система. Очевидни проблеми ги изследва с месеци, след което няма резултат. Напълно основателни са исканията на съдиите от Софийски градски съд и Софийски районен съд, коментира пред Фрог нюз адвокат Людмил Рангелов.
 

Не мисля, че съдиите ще успеят да променят нещо от страна на ВСС. Ще има симулация на работа, ще има оправдаване, че нещата не стават лесно. Няма да има конкретизация за това кой е виновен, ще се говори с общи приказки, защото самото ни законодателство така е конструирано, че дори да разполагаш с информация за даден магистрат, за неговата недобросъвестност, не можеш да я изложиш  публично без да рискуваш съдебно преследване, сочи адвокат Рангелов.

 

Промените трябва да са фундаментални. Иначе с ускоряването на работата, със създаването на комисия във ВСС, която да изследва този или онзи въпрос, това или онова искане няма да стане, категоричен е защитникът.

 

Правосъдният министър според конституционните си правомощия няма възможност да направи реформа. Не може да упражни същностно влияние върху системата, такова може да упражни само ВСС и парламентът чрез подходящи законодателни инициативи. Само определени промени в Конституцията могат да имат ефект, убеден е адвокат Рангелов.

 

Каквито и действия да се предприемат, каквито и реформи да се правят, докато самата организация на нещата не стане такава, че най-отпред и най-високо да излизат почтените и способните хора, никакви законодателни промени не могат да ни решат въпроса. Това е много дълъг процес на чистене от „гнилите ябълки”, обръща внимание защитникът.        

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 9909 |11.12.2014 Св. Синод пред Фрог: Архим. Дионисий има връзка с масоните, но e праведен . 5| 4095 |11.12.2014 ВМРО: ДПС клевети България пред ЕС . 63| 10451 |11.12.2014 Г. Коритаров пред Фрог: Да се изгонят 3-4-ма руски дипломати за шпионаж! . 23| 7701 |10.12.2014 Цветан Василев пред „Ханделсблат“: „Политици и ключови фигури от прокуратурата доведоха КТБ АД до крах в услуга на частни интереси“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads