Реклама / Ads
0| 7510 |25.03.2022 НОВИНИ

Адв. Симеонов: Прокуратурата лъже! 100% Божков разполага с постановление за обвиняем

.
Източник: стопкадър, Евроком
”Законът предвижда съответните начини, по които това може се случи. По изискванията на НПК, разпитът е задължителен, след като му е предявено обвинението”, това заяви адвокатът Константин Симеонов пред предаването ”ЕвроДикоФ” по повод липсата на разпит на Васил Божков от страна на прокуратурата чрез видеоконферентна връзка.
 

"Очевидно е, че обвинението на Божков е предявено", категоричен беше той.

 

Той даде пример с Цветан Василев, за когото неговия защитник, който е Симеонов три пъти е поискал бившият банкер да бъде разпитан с видеоконферентна връзка.

 

"Прокуратурата ни отказа, защото това щяло да попречи на разкриването на обективната истина по делото. В постановлението не пишеше нищо повече. Нямам представа как обясненията на един обвиняем може да попречат на разкриване на обективната истина", заяви юристът.

 

"Всеки подсъдим може да поиска спиране на разпит на свидетел или вещо лице, за да даде показания, а съдът не може да му попречи по никакъв начин", уточни адв. Симеонов.

 

"Първо, законът позволява, стига да има желание. За жалост такова в прокуратурата няма", категоричен беше той за възможен разпит на бившия хазартен бос, който да бъде онлайн.

 

"В закона никъде не пише, че постановлението за привличане трябва да бъде връчено срещу подпис. В дадения случай, доколкото ми е известно първоначалното обвинение на Божков е връчено на обществен защитник. Повече от 100% съм сигурен, че Божков разполага с това постановление за привличане", категоричен беше Константин Симеонов.

"По делото КТБ има много сигнали, които касаят хора за тежки престъпления, но те потъват в прокуратурата. Лично от Цветан Василев съм носил няколко сигнала, но за тях няма нито ред. Предполагам, че сигналът на Васил Божков е прикачен към неговото дело, но той е смятан за хартия без стойност", каза още той.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5277 |25.03.2022 Европрокуратурата разследва БГ фирми за измами. Конфискува материали за 6 млн. евро . 0| 7675 |25.03.2022 Прокуратурата получила исканата от службите информация за имената от списъка “Бареков” . 0| 5581 |25.03.2022 Прокуратурата се сети за Васил Божков. Пада ли чадърът над Борисов? . 0| 2910 |25.03.2022 ГЕРБ изпраща Стойчо Кацаров в Спецпрокуратурата и КПКОНПИ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads