Реклама / Ads
17| 6134 |17.05.2015 НОВИНИ

Адв. Симеонов: Не съветвам Цв. Василев да си идва

.
Адвокат Константин Симеонов
Надявам се, че получаването на пари от политиците е документирано. Цветан Василев още не си е отворил устата. Има много неща, които тепърва ще се казват, но нямам идея кога ще стане известен този материал. Трябва да се каже цялата истина за КТБ и респективно за държавата. Доста хора в България ще трябва да отговарят за постъпките си, а не само да атакуват Цветан Василев, а той да бъде в ролята на жертвен агнец.
 
Това заяви Константин Симеонов, адвокат на Цветан Василев, пред Нова тв. Списъкът, който беше разпространен, не е наше творчество – нито аз съм го писал, нито той, беше категоричен адвокатът. Но аз, ако разполагах със списък, веднага щях да го предоставя на медии да бъде публикуван.

Относно списъци на вложителите на КТБ, Константинов каза, че вече се въртят много в публичното пространство. В тях се срещат интересни имена с интересни суми срещу тях. Когато става въпрос за обществени личности, тези суми трябва да фигурират в отчетите на Сметната палата, а това се съмнявам, че е така, смята той.

Много хора действително са ходили и са стояли на опашка пред кабинета на Цветан Василев, потвърди адвокатът, но по-интересното било как след това много от тях като Йордан Цонев започнаха да се кълнат, че никога не са ходили там.

Относно финансовото състояние на Делян Пеевски, Симеонов се пошегува, че той едва ли не няма никакви доходи, независимо, че се ползва в обществото с имиджа на млад и преуспял човек. Но има фирми, свързани с него. Като „Лафка” и още 3, които са направили цесия през 2014 г. и са прехвърлили задълженията си към Първа инвестиционна банка. С това те са ощетили по думите на премиера Фонда за гарантиране на влоговете.

Естествено, че Пеевски ще каже, че няма нищо общо, той е депутат. Той е длъжен да се освободи от подобно имущество, за да бъде депутат, добави Симеонов.

Адвокатът подчерта, че клиентът му не се укрива в никакъв случай. След като стана ясно, че е в Сърбия, предложихме на прокуратурата той да се върне. Тогава още имаше шанс за банката. Очевидно е, че спрямо него и КТБ се упражнява много сериозна репресия от страна на прокуратурата и на държавата.

Аз сега не го съветвам да си идва. В делото, образувано в Софийска градска прокуратура има прекалено много политика и твърде малко право. Не сме сигурни и за неговата сигурност тук в България, независимо какви обещания за кортежи прави Бойко Борисов, завърши адвокатът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 7136 |15.05.2015 Адвокат Симеонов: Пеевски е посещавал КТБ почти всеки ден . 15| 5663 |14.05.2015 Цветан Василев опроверга фалшивото писмо . 23| 5012 |12.05.2015 Парамов: Политическият елит иска Василев поне в Панама . 13| 4488 |07.05.2015 Симеонов: В енергетиката положението е по-зле от КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads