Реклама / Ads
13| 4073 |23.09.2021 НОВИНИ

Йордан Цонев: Разговарял съм с Василев и Петков за бюджета. Няма да съберат 121 депутати в новия парламент

.
Йордан Цонев Източник: БГНЕС
”Имаше разговори с дуото Кирил Петков-Асен Василев, но те са били само в парламента, в качеството ми на председател на икономчиеската комисия. Говорихме за политиките и за бюджета. Аз смятам, че тази модна тенденция да се разказват бивали и небивали разговори, не е част от сериозната политика. В този парламент всичко се разказва. Все пак хората ни пращат там, не за да се харесваме или обичаме, а за да водим диалог.” Това каза Йордан Цонев - заместник-председател на ДПС.
 

"Фактът, че ДПС в моя лице и в лицето на колегата Чобанов направихме възможно приемането на актуализацията и Асен Василев не го отрече това. Аз в “Панорама” три пъти го попитах с един и същи въпрос “ДПС беше ли диалогично и помогна ли?” и той три пъти отговори, че всички са помогнали. Ние просто видяхме, че ще има повече приходи вследствие инфлацията и заради това ДПС си сменихме първоначалното мнение, и помогнахме този бюджет да бъде коригиран, И не е вярно, че той е приет, както е внесен от служебното правителство, както говорят сега. Той е коренно променен." - коментира той актуализацията на бюджета пред Нова телевизия.

 

По думите му ДПС има сходни тези с бившите служебни министри Василев и Петков.

 

Цонев отново застана зад позицията, че около Делян Пеевски се въртят само лъжи:

 

"Кирил Петков започна работата си като служебен министър с внушението от bTV, че Пеевски имал големи кредити в ББР. Нашето разследване, въпросите към Кирил Петков, които аз зададох и колегите, писмените отговори показаха, че няма такива данни. Ако аз не мога да докажа нещо, редно ли е да го говоря пред медиите?

 

"Вие знаете ли аз какви съмнения имам за него (бел. ред Петков) и Асен Василев? Имам, но не ги говоря. Голямата ни беда са лъжите. Първо, лъжите за Пеевски. В отговора от него пишеше, че няма данни за такива кредити. ДПС стои зад Пеевски, защото обвинението в корупция трябва да бъде защитено в съда. Всеки има право да се защити в съда, ние не получихме доказателства. Ние твърдим, че той не е нарушил законите. Имаме преки и косвени доказателства, че тези твърдения са скалъпени в офиса на Иво Прокопиев."

 

"Как един лобист от кръга "Капитал" съобщава за санкциите един ден преди те да излязат. В процеса на подаване на клевети, през държавни канали са се включили едни други хора. Ние вървим в ЕК с въпроси и изнасяне на факти. Питали сме всички  институции и няма данни", коментира още той.

 

„От 2001 година до сега са извършени 17 проверки срещу Пеевски и няма никакви данни за корупция. Санкциите се обжалват пред американското министерство и съда. Пред съда трябва да се представят доказателства. До тогава ние твърдим това и стоим зад Пеевски", каза още Цонев.

 

Относно предстоящите парламентарни избори политикът от ДПС коментира: „Представяме си това, което говорим от 2017 година - диалог между политическите партии. Който иска и който може да направи реформи, не може всички. ДБ и ИТН вече казаха "не". Да ви кажа ли моята прогноза? 121 няма да съберат и в следващия парламент, но ГЕРБ, БСП и ДПС ще ги съберат”, заяви зам.-председателят на ДПС. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 19208 |15.09.2021 Цветеслава Гълъбова: Росен Йорданов се изяви като адвокат на ГЕРБ и Гешев . 19| 4341 |15.09.2021 Тошко Йорданов: Партенки са слуховете, че няма да разчитаме на Петър Илиев . 28| 21997 |14.09.2021 Радан Кънев отговори на Йорданов за „боклук“: Острите и груби реакции срещу позицията ми не са неочаквани . 39| 14020 |14.09.2021 Тошко Йорданов към Радан Кънев: Боклук!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads