Реклама / Ads
0| 3439 |10.05.2022 НОВИНИ

Адв. Велислав Величков: Има тенденция за нарушаване политическите права на гражданите

.
Адв. Велислав Величков
Свободните и солидарни хора вчера се събраха, за да подкрепят героичния Украински народ, сражаващ се за суверенитета и територията си, за домовете и децата си, за правото си на избор.
 

Пред Руското посолство ни чакаха два взвода полиция, а зад тях 15 - 20 патриоти, плътно залепени до оградата в зоната за сигурност на посолството, където е забранено събирането на хора. Опитах се да говоря с няколко офицери защо тези хора са допуснати там, мълчаха. Накрая един ми каза, че това е направено по тяхна преценка. Но тази преценка не би следвало да противоречи на правилата, а и не би следвало да поставя една група протестиращи, при това без разрешение, пред друга група протестиращи, които са заявили в Общината маршрут и място!


Допусна се явна провокация на пиян и гол до кръста мъж от проРуския протест, който крещи обидни думи към и призовава за кръвопролитие, допуснат от полицаите през кордона пред множеството от хора, подкрепящи Украйна. Полицейски офицер отказваше да го изведе от зоната на Протеста. Това е пореден случай, сред сблъсъците пред ПСА и вишката, с която се сваляше украинското знаме от третия етаж на Столична община, в който полицията явно толерира незаконни действия на така наречените националисти за сметка на законно протестиращите мирни граждани.


Тоест налице е тенденция за нарушаване политическите права на гражданите, бездействие на МВР за тяхната защита от агресивни лица, явно обслужващи интересите на страна агресор. Това е смущаващо и опасно, води до разделение в оможе да застраши и гражданския мир.


Задължение на народните представители е да изяснят този въпрос спешно и на министър председателя да извика вътрешния министър за обяснения и да му даде инструкции за точното и еднакво прилагане на Закона!

 

Адв. Велислав Величков, "Правосъдие за всеки", Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3838 |01.04.2022 Рашидов осъди Велислав Минеков за клевета . 0| 3457 |22.03.2022 Адв. Величков: Разследванията тепърва започват. Радостта на ентусиазираните агитки в Банкя е преждевременна . 10| 3150 |22.02.2022 Адв. Величков: Главният ни прокурор е нещо като Путин . 10| 6776 |26.01.2022 Велислава Дърева: 500 делегати подписали против оставката на Нинова? Никой не видя тази подписка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads