Реклама / Ads
9| 5792 |25.10.2013 НОВИНИ

Адвокат Екимджиев: Прокуратурата демонстрира мускули за имунитета на Станишев

.
За поредн път прокуратурата демонстрира мускули и показва, че може да бъде силен играч на политическата сцена, заяви адвокатът Михаил Екимджиев по повод внесеното в Народното събрание искане за снемане имунитета на лидера на БСП Сергей Станишев заради загубените документи, представляваща държавна тайна. „Използва се формален юридически повод, но това ще се отрази в политиката, какъвто беше случая с бюлетините в Костинброд”, допълни защитникът.
 

 

Той коментира и осъдителната присъда в Страсбург срещу България заради акция „Медузите”. „Акцията срещу Борислав Гуцанов бе позорна. Специално обучени командоси бяха използвани, за да го арестуват в спалнята пред децата му – на 5 и 7 години. Тези формирования са създадени да се борят с наркотрафиканти, а не да плашат невинни деца. В основата на осъдителното решение на Съда в Страсбург е точно полицейската бруталност”, категоричен е Екимджиев в „Лице в лице”.

„Минути след акцията тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов обяви Борислав Гуцанов за виновен, грубо погазвайки презумпцията за невиновност. Масово, още когато се разглеждат мерките за неотклонение, съдии пишат в прав текст, че са убедени в извършването на престъпление. Така беше и с Гуцанов. Съдията написа виновен”, допълни адвокатът.  По думите му Бойко Борисов и Цветан Цветанов са управлявали страната „в стила на гангстерска шайка”.

Делото „Медуза” е аналогично с това на Чакъра. ”Човекът, който бе изпепелен в онази къща. Делото се възобнови заради присъдата от Страсбург”, допълни Екемджиев. „От 20 години откакто работя с този съд, ние сме в тройката”, подчерта той.  

                                                                                              

Адвокатът осъди и мораториума за земята за чужденци. Той разкритикува депутатите, които настояват за забрана така: „Те не се държат като разумни хора, а като индивиди за дом за умствено изостанали. Те правят идиотщина след идиотщина. Самият факт, че има такова решение за мораториум, накърнява имиджа на България. Нямаме против да получаваме средства от европейски фондове, а имаме да даваме земя!. Хората в Брюксел не пасат трева”,  категоричен е Екемджиев.

 

Той критикува и Конституционния съд. „Не вярвам в него. Знаем как се става конституционен съдя. Припомням случая с Венета Марковска. Този съд генерира правозащитни проблеми, а не решава такива”, отсече Екемджиев.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6999 |25.10.2013 Адвокат Владимиров: Бразилската федерация може да е освободила Гълъбин . 9| 8674 |24.10.2013 Адвокат Лютфиева за Боевски: Оправдан е от Върховния съд на Бразилия . 20| 8125 |22.10.2013 Адвокатът на ген. Кирчо Киров: Клиентът ми само е подписвал счетоводни документи . 3| 5734 |20.10.2013 Адвокат Екимджиев: За "Медузите" трябва да има съд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads