Реклама / Ads
10| 4660 |17.03.2023 НОВИНИ

Адвокат Емил Георгиев: Водевилът на Гешев е заради първото място на ПП-ДБ в социологическите проучвания

.
Емил Георгиев
Не е за първи път този подход, макар размахът сега да беше много голям, много сериозен. На първо място, не можем да пренебрегнем тайминга на пресконференцията - намираме се в средата на предизборната кампания за парламент, и то съществена, защото политическият залог е много голям. Излязоха няколко социологически проучвания, според които водаческото място не е на ГЕРБ и на присъдружните й партньори. Водаческото място е на ”Продължаваме промяната” - ”Демократична България”.
 

Това каза адв. Емил Георгиев в "Денят с Веселин Дремджиев" по TV+.

 

Досега прокуратурата колчем се е натъкнала на някакви доказателства, особено когато е имало записи, когато не са били удобни за нея или политическите й покровители, подходът е бил коренно различен. Те не се показват веднага, назначават им се експертизи, за да се установи кой ги е направил, откъде са дошли, как точно са станали, със законни средства ли са записани и т.н., обясни той.


Докато тук не разбрахме направена ли е поне експертиза за автентичност, дали са манипулирани записите, дали има наслагване на пласт над пласт и множество други показатели, които е важно да знаем.


В неприетия закон на Крум Зарков - групата изменения в НПК и ЗСВ, имаше предложение да се уреди в каква степен наблюдаващите прокурори могат да споделят следствена информация и в какъв обем, при какви обстоятелства. Имаше категорично становище срещу това на прокуратурата и ВСС. Виждаме защо - за да могат да се възползват от "пластелиновата" разпоредба сега едни доказателства да премълчават, а други да ги поднасят на обществеността, каза още той.

 

Доколкото разбрах, водещият прокурор по сегашното производство е онзи прокурор, който прие, че протестите през 2020 г. са с насилствен характер и се явяват изпълнение на състав от НК, насочен срещу републиката - до момента не сме го видели да е влязло в съда, може би срамът е много голям. И аз съм убеден, че срамът няма да попречи на участниците в този прокурорски водевил да ни поднасят тези престъпления. Но да видим какво ще стане, ако те внесат обвинителен акт в съда, заяви адвокатът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3159 |15.03.2023 Адвокат Кашъмов: През последните години има едно надграждане на заплахите към медиите . 7| 5380 |13.03.2023 Инж. Г. Георгиев: КПКОНПИ да установи дали спестените пари от асфалт са взети от политици . 4| 3517 |12.03.2023 Инж. Георгиев: Нас ни вълнува дали парите от асфалта са отишли в джобовете на политици . 11| 3015 |08.03.2023 Адвокатът на Семерджиев се разболя, отложиха делото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads