Реклама / Ads
13| 7101 |10.10.2013 НОВИНИ

Адвокат Менков не е пил и кафе с "любовницата" Ангелова

.
Aдвокат Менко Менков Източник: Булфото
Никога не сме имали любовна връзка със съдия Димитрина Ангелова. Днес заведох трите молби за неимуществени вреди към изданията, които твърдят, че със съдия Ангелова имаме любовни отношения. Съдия Ангелова заяви, че никога не е имало такова нещо. Прокуратурата иска отвод, въпреки че заявиха днес, че твърдението за любовна връзка между нас не е достоверно.
 

Това заяви адвокатът на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов - Менко Менков в студиото на „Лице в лице” по бТВ.

Попитан дали подозира зам. - главния прокурор Борислав Сарафов да е в основата на тази слухове, той зави, че му е предложил да отидат в чужбина на негови разноски и да се подложат на детектор на лъжата. "Познавам почти всички съдии в София, но не съм ходил на кафе, ресторант или на някаква среща със съдия Ангелова", каза още той.

По думите му това е опит да бъде отстранен като защитник на Цветан Цветанов. Много случайност стават закономерности, подчерта той.

Попитан за процеса срещу Цветан Цветанов и отказа да разпише СРС-та, Менков заяви, че не може да разкрие информация по делото, но е факт, че е написал "Не". Не може заради това да влиза в съда, коментира той. Що се отнася до това какви са тези катерушки и пързалки, той заяви, че става дума за това, че вместо да отидат до Троян и да изземат откраднатите катерушки и пързалки от някакъв хотел, е било решено да се иска мегаподлушване на г-н Тодоров.

Менков, който пое и делото срещу Богомил Манчев за усвояване на крупни суми от НЕК, повдигна и друга тема - за това, че една и съща следователка - Роза Царева, работи по делата и срещу Цветан Цветанов, и срещу Станимир Флоров и срещу Богомил Манчев.

Нямам впечатление тя да е много силна следователка. Но въпросът е спазен ли е случайният подбор и защо точно тя води всички тези дела, коментира адвокатът. НСлС е игнорирана в последно време от прокуратурата, вероятно, защото там следователите са с по-голямо достойнство и чест, подхвърли защитникът.

Припомняме, че днес съдийката по делото си направи отвод по искане на прокуратурата. Мотивът е публикации в медиите за близки отношения между Ангелова и адвокат Менко Менков, който е защитник на Цветанов по делото за възпрепятстване на използването на специални разузнавателни средства.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5975 |07.10.2013 Адвокат Менков: Делото срещу Цветанов не е засекретено . 11| 5066 |04.10.2013 Доброволчески отряди сменят "висящото кафе" . 18| 5051 |19.09.2013 Нейнски: Приказки по телефон и кафенета не са политика . 60| 6373 |10.09.2013 Таско Ерменков от БСП: Започваме АЕЦ "Белене"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads